کسب درآمد از ترجمه قالب وردپرس و بایدها و نبایدهای آن

2.8 / 5. تعداد رای: 4

کسب درآمد از ترجمه قالب وردپرس و بایدها و نبایدهای آن

سیستم مدیریت محتوا وردپرس از زمان تولد خود تاکنون تحول عظیمی را در زمینه طراحی سایت ایجاد کرده است. علاوه‌بر ایجاد تغییر و تحول‌های به‌وجود آمده، وردپرس به تنهایی موجب ایجاد شغل‌های متعددی شده است. طراحی و راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی، وب‌سایت‌های خبری و مجله‌ای، برنامه‌نویسی برای افزونه‌های وردپرس و…. همگی مشاغلی هستند که به وسیله وردپرس به‌وجود آمده‌اند. در این میان یکی از مشاغلی که به‌طور کلی کمتر به آن توجه شده است، کسب درآمد از ترجمه قالب وردپرس است.

فارسی کردن قالب وردپرس از جمله مشاغل پردرآمد است که در صورت تلاش و پیگیری می‌تواند سطح قابل توجهی از درآمد مستمر را با خود به همراه داشته باشد. با ما همراه باشید تا همه جوانب کسب درآمد از فارسی‌سازی قالب وردپرس را با هم بررسی کنیم.

منظور از قالب یا پوسته وردپرس چیست

قالب یا پوسته وردپرس یکی از ابزارهای اصلی در طراحی و ساخت سایت وردپرسی است. وظیفه و کارکرد اصلی پوسته‌های وردپرسی ایجاد حالت گرافیکی و ظاهری در داخل سایت است. به عنوان مثال چینش المان‌ها و قرار گرفتن محتوا در داخل سایت به‌وسیله قالب وردپرس انجام می‌شود. البته گفتنی است که پوسته‌های وردپرس علاوه‌بر ایجاد حالات ظاهری و گرافیکی در برخی امور دیگر نیز نقش دارند.

قالب‌های وردپرس چگونه ساخته و عرضه می‌شوند

قالب‌های وردپرسی توسطی گروهی از طراحان رابط کاربری، برنامه‌نویسان فرانت‌اند و برنامه‌نویسان بک‌اند نوشته می‌شود. به‌طور معمول فایل‌های مربوط به این پوسته‌ها در فروشگاه‌های اینترنتی به فروش می‌رسند و البته ممکن است به شکل خاص و سفارشی نیز برای یک پروژه طراحی شده باشند. در دنیای وب، فروشگاه‌های متعددی در زمینه فروش قالب‌های اورجینال و اصلی مشغول به فعالیت هستند. از مهم‌ترین و معروف‌ترین سایت‌های فعال در زمینه فروش قالب و افزونه وردپرسی می‌توان به ThemeForest اشاره کرد. اما متاسفانه این وب‌سایت آدرس IP ایران را مسدود و تحریم کرده است.

تفاوت میان قالب‌های اصلی و قالب‌های Null شده چیست

همانطور که گفته شده قالب‌های اصلی و اورجینال توسط برنامه‌نویسان و طراحان در مجموعه‌های معتبر بین‌المللی نوشته می‌شوند. این قالب‌ها دارای گواهی‌های تایید اعتبار و امنیت و پشتیبانی هستند و احتمال بروز خطا و مشکل در آن‌ها بسیار کم است. سیستم مدیریت محتوای وردپرس، متن باز (Open-source) است. به همین دلیل افراد مختلفی می‌توانند برای وردپرس، قالب طراحی کنند و آن را در اختیار عموم قرار دهند.

حالا شما باید برای خرید قالب‌های اصلی و اوریجینال به سایت ThemeForest مراجعه کنید. سایت ThemeForest یک فروشگاه معتبر برای خرید قالب‌های وردپرسی در جهان است. برای ما ایرانی‌ها خرید قالب‌های وردپرس به دلیل تحریم‌ها کمی دشوار است. البته ناگفته نماند که قیمت تمام قالب‌ها به دلار است. در نتیجه اگر بخواهیم یک قالب وردپرسی خریداری کنیم، باید یک هزینه بسیار زیادی را پرداخت کنیم. حتی اگر فردی هم بخواهد این قالب‌ها را خریداری و استفاده کند؛ باید حتما یک حساب در خارج از کشور داشته باشد. برای مثال اگر شما بخواهید یک قالب خریداری کنید؛ حتما باید دارای مستر کارت یا حساب پی پال باشید.

در این میان برخی از افراد که قادر هستند قالب‌های اصلی را خریداری کنند، با دستکاری کدهای قالب و ایجاد برخی تغییرات، آن‌ها را مجددا به فروش برسانند. در نتیجه به قالب‌هایی که در کدهای آن تغییراتی اعمال می‌شود و دستکاری می‌شوند، قالب‌های نال (Null) شده می‌گویند. چرا که در بهترین حالت ممکن، سیستم لایسنس این قالب‌ها غیرفعال می‌شود.

منظور از قالب‌های ترجمه شده چیست

همانطور که گفته شد به دلیل وجود تحریم‌ها کاربران ایرانی اجازه دسترسی به وبسایت‌های عرضه کننده قالب‌های اصلی را ندارند و از طرفی استفاده از قالب‌های Null می‌تواند خطرناک باشد. چرا که ممکن است به دلیل ایجاد تغییرات در هسته اصلی قالب، مشکلات امنیتی برای این نوع قالب‌ها بوجود بیاید. یا اینکه ممکن است قالب واقعا نسخه اصلی که از سازنده اصلی خریداری شده است نباشد.

کسب درآمد از ترجمه قالب وردپرس
کسب درآمد از ترجمه قالب وردپرس

قالب­‌های ترجمه شده توسط متخصصان و علاقمندان ایرانی رفع عیب، فارسی و راستچین شده‌اند و در فروشگاه‌های اینترنتی به فروش می‌رسند. این پوسته‌ها دقیقا مشابه نمونه اصلی آن‌ها هستند و با این تفاوت که راستچین و فارسی شده­‌اند و در یک پکیج با راهنمای فارسی به فروش می‌رسند. البته ناگفته نماند که برخی از افراد به جای استفاده از قالب‌های نال شده، قالب را از منبع رسمی آن خریداری می‌کنند و سپس اقدام به فارسی‌سازی می‌کنند. این موضوع بسیار بهتر است اما از نظر کپی رایت باز هم آن را پیشنهاد نمی‌کنیم.

مزایا و معایب استفاده از قالب‎‌های فارسی شده

پوسته‌های اصلی عموما انگلیسی و چپ­‌چین هستند و در مورد این موضوع می‌توان گفت که با فارسی شدن آن، این مشکل به کلی حل شده است. اما این قالب‌ها معایبی نیز دارند. اینکه با آپدیت قالب از سازنده اصلی، معمولا تغییرات و فارسی‌سازی که روی قالب انجام شده از دسترس مدیر سایت خارج می‌شود. همچنین معمولا قالب‌ها مشکلاتی دارند. با ترجمه و تغییر توسط فرد ترجمه کننده، ممکن است باز هم مشکلاتی به قالب اضافه شود.

کسب درآمد از ترجمه قالب وردپرس

قالبی را که ترجمه کرده‌اید به دو روش می‌توانید به فروش برسانید. در روش اول کافی است وارد یکی از سایت‌های فارسی شوید که به شما امکان فروش قالب و افزونه وردپرس را می‌دهند. البته این سایت‌ها به صورت درصدی مبلغی بابت فروش هر قالب را از شما دریافت می‌کنند. در روش دوم شما می‌توانید یک سایت برای خود راه‌اندازی کنید و قالبی را که فارسی‌سازی کرده‌اید را به راحتی در آن به فروش برسانید.

روش پیشنهادی ما برای فروش قالب‌های فارسی شده، این است که تنها فایل ترجمه قالب را حتی با قیمت کمتر بفروشید و اجازه دهید کاربر فایل اصلی قالب را از سایت اصلی سازنده تهیه کند. این باعث می‌شود به حقوق کپی رایت نیز احترام گذاشته شود. چون برای هر قالب، یک تیم چند نفره سال‌ها زمان صرف کرده‌اند. اینکه حاصل تلاش و زحمت یک تیم دیگر را به بهانه فارسی کردن یا ارائه خدمات پشتیبانی هدر دهیم، یک کار اصولی و منطقی نیست.

روش دیگری که می‌توانید استفاده کنید این است که فایل اصلی قالب را با لایسنس اصلی از سازنده خریداری کنید و آن را به‌صورت اختصاصی به هر مشتری تحویل دهید. اصولا وب‌سایتی که قصد داشته باشد اصولی و همیشگی کار کند، حاضر است چند میلیون تومان برای دریافت یک قالب اوریجینال هزینه پرداخت کند.

در نهایت اگر قصد دارید از مسائل کپی رایت به دور باشید و می‌خواهید به صورت فریلنسری در این زمینه پولساز فعالیت کنید، می‌توانید پروژه‌های ترجمه و راست‌چین کردن قالب وردپرس را برای مشتریان خود انجام دهید. مشتریانی هستند که خودشان قالب اوریجینال را از سازنده اصلی خریداری می‌کنند و با پرداخت هزینه، مایل به دریافت نسخه فارسی شده محصول هستند. این مورد از نظر کپی رایت و حق نشر نیز هیچ مشکلی ندارد. چرا که محصول از سازنده اصلی خریداری شده است.

سخن پایانی

امروزه با گستردگی اینترنت همه کسب‌وکارها به گونه‌ای دست‌خوش تغییر و تحول شده‌اند. فروشگاه‌های اینترنتی را می‌بینیم که با تعداد پرسنل بسیار محدود گردش مالی بسیار بالاتری از یک مغازه یا شرکت را دارند. فارسی‌سازی قالب وردپرس از مشاغلی است که در صورت فعالیت و تلاش در آن می‌توان به شکل واقعی اقدام به خلق ثروت کرد. به عنوان مثال یک شخص مدت یک ماه را صرف ترجمه و فارسی‌سازی یک قالب می‌کند. سپس با قرار دادن آن در فروشگاه‌های اینترنتی قادر است که هر ماه به طور مستمر تنها از آن قالب درآمدزایی کند و در صورت فعالیت برروی چند محصول، می‌توان درآمد را به شکل تصاعدی افزایش داد. البته فراموش نکنید که می‌توانید فایل ترجمه قالب را به‌صورت مجزا بفروشید یا برای کاربران خود لایسنس مجزا تهیه کنید.

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U349962 ۱۰ مرداد ۱۴۰۳

    درود بر شما من تازه شروع به یادگیری کردم . وردپرس من روی زمپ نصب هست . برای شروع طراحی با افزونه المنتور میخواستم ب طراحی سربرگ بپردازم ولی برام اروری با عنوان “میبایست تابع the content را فراخوانی کنید ” میاد . کسی میتونه لطفا راهنماییم کنه که مشکل کجاست؟
    با تشکر

  2. U37798 ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

    سلام برشما.
    نمیدونم مردم و کاربران ایرانی چه هیزم تری به شما فروختن که همواره آموزش های غلطی می دهید که باعث خراب کردن بازار و کسب کار جوان ها می شوید.

    استدلال شما درست نیست، ما بدلیل تحریم به بسیاری از سرویس ها دسترسی نداریم، اما می توانیم با تغییر ip و روش های خاص خود از تم فارست خرید کنیم و فقط قالب را ترجمه کرده و هزینه پشتیبانی و فارسی سازی آن را و تکمیل راستچین آن را بگیریم

    آقای حسینی راد، با خراب کردن بقیه نمی توانید خودتون را ثابت کنید.

    هنر این است که با صداقت باشید و با صداقت از کیفیت محصولات خود بگویید.

    • Reza Rad رضا راد ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

      درود بر شما لطفا بفرمایید دقیقا کدام بخش از این مقاله اشتباه نوشته شده؟ مگر چیزی غیر از مواردی که شما فرمودید در این مقاله توضیح داده شده؟

      • U37798 ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

        وقت بخیر،
        ترغیب کردن کاربران به فارسی سازی قالب ایده خوبی برای کسب درامد است.

        تقریباً تمام مقاله را قبول دارم، اما بخشی که نوشته شده است “”” استفاده از قالب‌های Null می‌تواند خطرناک باشد. چرا که ممکن است به دلیل ایجاد تغییرات در هسته اصلی قالب، مشکلات امنیتی برای این نوع قالب‌ها بوجود بیاید “””

        قالب نال معمولاً در ایران مفهوم قالب مشکل دار و کرک شده بصورتی که کاربر هک شود، معنی میده.
        ولی در ایران مارکت های ارائه دهنده قالب و افزونه وردپرس، بجز فارسی سازی قالب و برداشتند محدودیت نصب هیچ تغییری در آن نمی دهند.

        مارکت های معتبری هستند که قبل از انتشار قالب مشکل دارد (نال) ، بررسی می کنند و اگر واقعا مشکلی باشد، برای انتشار تایید نمی شود.

        ما در حوزه وب و این کار هستیم و به جوانان کشور کمک می کنیم تا نیاز به پرداخت دلاری نداشته باشند، هزینه کمتری داشته باشند و پشتیبانی دریافت کنند.
        موفق و پیروز باشید.

        • Reza Rad رضا راد ۲۵ خرداد ۱۴۰۰

          وقت شما بخیر. آیا چیزی غیر از این هست؟ تغییر کدهای قالب ممکن نیست باعث ایجاد مشکل امنیتی در قالب شود؟ در هر صورت شما بخواهید قالبی رو فارسی کنید باید سیستم لایسنس قالب رو دور بزنید و این با کرک دقیقا هم معنی هست. برداشتن محدودیت‌های نصب به معنای کرک کردن نیست؟

          • U36328 ۲۶ خرداد ۱۴۰۰

            سلام آقای حسینی بنده هم با صحبت ایشون موافقم.
            یکی از نزدیکان من یک قالب خارجی فارسی شده رو خریداری کردن که قالب کاملا سالم بود و هیچ مشکلی نداشت.
            بلاخره این مارکت ها از قبل این فایل رو چک و بررسی میکنن بعدش برای مردم به فروش میذارن.
            من همون قالب رو از 5 الی 6 سایت به صورت رایگان دانلود کردم که هیچ کدوم به اندازه اون قالب نبود.
            دیگه مردم اینقدر هم بی انصاف نیستن که بیان محصولات ویروسی بفروشن و اعتبار چندساله ی خودشونو از بین ببرن.

            • Reza Rad رضا راد ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

              درود بر شما مسئله ویروسی بودن فایل نیست. فایل هر چقدر هم اوریجینال و اصلی باشه در فرایند نال شدن (حذف کدهای مربوط به لایسنس محصول) دارای مشکلاتی خواهد شد. ضمن اینکه کپی کردن و خرید نسخه کپی شده محصولات یک تیم دیگه اصولا کار درستی نیست.

              • U36328 ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

                بله شما درست میگید ولی وقتی قیمت اینقدر بالاست و IP ایران مسدود هست دیگه بهترین راه همین راه هست.
                منم همین رو میگم ولی وقتی مجبوریم.
                دو میلیون تومن برای یک لایسنس یک ساله ی افزونه یواست؟
                البته راه بهترش اینه که محصولات ایرانی رو بخریم ولی وقتی افزونه ای مثل المنتور پرو یا افزونه ی دیگری که امثالش توی ایران اصلا وجود نداره رو ما باید برای وبسایتی که تستی هست و روی لوکال هاست حتی کار میکنیم هم لایسنس بخریم؟
                یکی از دوستان میگفت: «ما وقتی ویندوز رو کرک میکنیم به این دلیل هست که امکان خرید برای ما نیست ولی وقتی یه محصول ایرانی رو کرک کنیم درست نیست چون امکان خریدش هست»
                پس وقتی IP ما مسدود هست و مجبوریم که همون نسخه ی نال شده رو بخریم هرچند کار درستی نباشه.
                وقتی وبسایت ها محصولاتشون رو با قیمت دلاری و یورو ای به فروش میذارن، قطعا باید به صورت ریال یا تومان هم یا حتی واحدهای کشورهای دیگه رو هم بذارن تا بقیه هم بتونن خرید کنن.
                البته تقصیر هیچ کسی نیست دیگه توی ایرانیم و کاری نمیشه کرد.

                • Reza Rad رضا راد ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

                  درود بر شما مسدود بودن ای پی رو دولت آمریکا ایجاد کرده و نه شخص سازنده محصول. پس نباید تاوانش رو سازنده محصول پس بده. اگر سایت شما سایتی هست که قراره اصولی کار کنه سالی چند میلیون تومن برای یک افزونه سئو زیاد نیست. البته نیازی نیست و کافیه نسخه رایگان رنک مث رو نصب کنید. کاری که خود ما انجام دادیم.

              • U36328 ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

                درضمن اگر این کار درست نیست چرا شما پوسته ها و پلاگین های خارجی رو توی سایتتون بفروش میذاشتید؟

                • Reza Rad رضا راد ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

                  درود بر شما . همانطور که بارها اعلام کردیم ما این تغییر رویه رو بیش از ۲ سال هست که شروع کردیم و در حال حاضر در حال فرهنگ سازی این موضوع هستیم.

          • U37798 ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

            سلام بر شما،
            تغییر کدهای قالب ممکن نیست باعث ایجاد مشکل امنیتی در قالب شود؟ خیر هیچ مشکل امنیتی ندارد! شما می گویید مشکل دارد، پس باید ثابت کنید که مشکل دارد.
            اینکه صرف یک پاراگراف بگید مشکل داره که درست نیست.
            تغییر کد برای دور زدن لایسنس، کارری که سالها شما انجام دادید و تغییر کد برای حذف لایسنس هیچ مشکلی ندارد.

            حذف لایسنس دقیقاً چه مشکل امنیتی دارد؟

            به اینکارها کرک می گویند، اما اینطوری که شما می گویید نال شده و مشکل دار، خیر اینطور نیست!

            • Reza Rad رضا راد ۳۱ خرداد ۱۴۰۰

              سلام بله مشکل امنیتی ایجاد خواهد کرد. کافیست جستجوی کوتاهی در این مورد انجام بدید توی گوگل. ما طی این چند سال هیچ لایسنسی رو دور نزدیم و تمام محصولاتی که میفروختیم با سیستم لایسنس اصلی خودشون ارائه می‌شدند. نال و کرک تفاوتی ندارد. در وب به کرک ، نال می‌گوییم. کمترین تغییری که دور زدن سیستم لایسنس محصول ایجاد میکنه اینه که بروزرسانی‌های امنیتی سریع در دسترس کاربر قرار نمیگیره. بگذریم از مشکلات دیگری که در کدهای php ایجاد میشه.

        • U30244 ۲۷ خرداد ۱۴۰۰

          دوست عزیز، ببخشید شما بیاید محصول یک شرکت دیگه رو ترجمه و نال کنید و خودتون بفروشید یا رایگان قرار بدید، اونم بدون اجازه از اون شرکت و با نقض قوانین کپی رایت، اسمش رو میزارید کمک به جوانان کشور؟؟ این اسمش کرک هست. در دین ما هم اومده که چنین کارایی درست نیست. البته این مورد به شدت اون چیزی که در دینمون اشاره شد نیست. اما در کل رعایت نکردن کپی رایت و چنین مواردی اصلا درست و صحیح نیست. نمونه ش سایتایی هست که موسیقی های خارجی رو به شکل رایگان میزارن تا کاربران ایرانی راحت دانلود کند. که این نقض قانون کپی رایت هست. و این موردم دقیقا به همین شکل است

          • U37798 ۳۰ خرداد ۱۴۰۰

            U30244 عزیز، ما در کشور هیچ قرار دادی با کشور هایی که مارا تحریم کرده اند نداریم، افرادی هم که در این کشور ها فعالیت می کنند تابع قوانین کشور خودشون هستند.
            ما هم تابع قوانین کشور خودمون..

            • Reza Rad رضا راد ۳۱ خرداد ۱۴۰۰

              مشکل همین هست که ما فکر می‌کنیم قراردادی نداریم. مثل این میمونه که از یک نفر به زور چیزی رو بگیریم و بگیم ما با شما قراردادی نداشتیم که 😀 خودمون رو با این تفکرات قانع نکنیم بهتره 🙂

              • U37798 ۱۲ تیر ۱۴۰۰

                جناب حسینی راد، من از پاسخ های شما قانع نشدم و باز هم اعلام می کنم هر نال شده ای، مشکل نداره.

                ولی از اینکه بدون ویرایش دیدگاه من رو تایید کردید و صحبت کردیم، بسیار ممنونم که صداقت کامل دارید 😍

                • Reza Rad رضا راد ۱۳ تیر ۱۴۰۰

                  سپاس از شما. اکثریت نال شده ها مشکل دار هستند و این حرف نتیجه چند سال تجربه ما در زمینه محصولات وردپرسی هست.