تجزیه و تحلیل ووکامرس و بررسی میزان فروش سایت شما

4 / 5. تعداد رای: 4

تجزیه و تحلیل ووکامرس و بررسی میزان فروش سایت شما

در مقاله‌های قبلی درباره اینکه ووکامرس چیست به‌طور کامل توضیحاتی ارائه شد؛ اما در این مقاله قصد داریم تا بخش‌های مختلف ووکامرس آنالیتیکس که جدیداً اضافه‌شده است را باهم بررسی کنیم. یکی از عوامل رشد یک فروشگاه اینترنتی، شناخت و ارزیابی اطلاعات به‌دست آمده است. تجزیه و تحلیل ووکامرس تمام معیارهایی که برای رشد فروشگاه شما موردنیاز است را فراهم می‌کند و آن را به‌طور آسان و قابل‌فهم به شما ارائه می‌کند.

تجزیه و تحلیل ووکامرس

قبلا در ووکامرس بخشی به نام گزارشات داشتیم که می‌توانستیم فروش سایت را به صورت کلی و تا حد بسیار کمی، جزئی بررسی کنیم. بخشی که در منوی ووکامرس > گزارشات در دسترس ما بود.

گزارشات فروش ووکامرس
گزارشات فروش ووکامرس

حالا در نسخه جدید ووکامرس بخشی به نام تجزیه و تحلیل اضافه شده که به‌صورت بسیار اجمالی فروش سایت ما را بررسی خواهد کرد.

نکته بسیار مهم: به دلیل اضافه شدن بخش تجزیه و تحلیل به ووکامرس، در نسخه جدید، منوی تخفیف‌ها (کوپن‌ها) از منوی اصلی ووکامرس به منوی بازاریابی منتقل شده است.

WooCommerce Analytics از سه بخش اصلی تشکیل‌شده است که به شرح زیر می‌باشد:

کارایی: در این بخش می‌توانید اطلاعات مربوط به نمودار فروش در هفته، ماه یا سال قبل را مشاهده و فروشگاه خود را تحلیل کنید.

بررسی اجمالی
بررسی اجمالی

نمودار: در بخش نمودار می‌توانید اطلاعاتی راجع به میزان کل فروش، مرجوعی‌ها، سفارش‌ها، محصولات به فروش رفته، مالیات‌ها و موارد دیگری را با استفاده از کلیک بر روی هر عنوان به دست بیاورید؛ ضمن اینکه می‌توانید اطلاعات عناوین مختلف را در قالب یک فایلCSV  دانلود کنید.

جداول امتیاز: جدول امتیاز آخرین بخش داشبورد است؛ در این بخش محصولات و دسته‌هایی که عملکرد برتر داشته‌اند را برای شما به نمایش می‌گذارد.

بخش درآمد: محاسبه میزان فروش

درآمد در تجزیه و تحلیل ووکامرس
درآمد در تجزیه و تحلیل ووکامرس

فروش عامل اصلی هر کسب‌وکار و نبض یک فروشگاه به‌حساب می‌آید. شما با استفاده از ووکامرس آنالیتیکس می‌توانید میزان فروش خود را در هر ماهی نسبت به همان ماه در سال گذشته بررسی کنید. برای مثال شما در این ماه از یک تکنیک بازاریابی برای فروش محصولاتتان استفاده کرده‌اید؛ با استفاده از WooCommerce Analytics می‌توانید بررسی کنید که آیا میزان فروش شما بعد از استفاده از این تکنیک، نسبت به ماه‌های گذشته افزایشی داشته است یا خیر.

کوپن‌ها: عملکرد تخفیف‌ها در فروش سایت شما

از WooCommerce Analytics می‌توانید برای بررسی اینکه آیا جشنواره‌ها و تخفیف‌های ویژه ‌بر روی فروشگاه شما تأثیری داشته است یا نه استفاده کنید.

 از نمودار این ابزار استفاده کنید تا  ببینید روزهایی وجود داشته که میزان فروش و استفاده از تخفیف‌ها به بالاترین میزان خود رسیده باشند یا نه، سپس علت آن را بررسی کنید که به دلیل جشنواره‌ها و تبلیغات است یا  موارد دیگر. این‌گونه می‌توانید تصمیمات خوبی را برای تبلیغات و ارتقاء کسب‌وکار خود بگیرید.

یک دوره زمانی بلندمدت را چک کنید تا ببینید در این بازه زمانی که از تخفیف‌ها استفاده می‌کردید، واکنش کاربران چگونه بوده و مورد استقبال آنها قرارگرفته است یا خیر.

این ابزار می‌تواند جزئیات و موارد زیادی را در جهت افزایش فروش شما شرح دهد.

WooCommerce Analytics را به‌منظور بررسی بهترین عملکرد تبلیغات در یک بازه زمانی مشخص موردسنجش قرار دهید. برای مثال شما می‌توانید محدوده زمانی نمودار خود را گسترش دهید تا با استفاده از آن بتوانید بهترین تخفیف‌هایی که باعث جذب مشتری می‌شود را شناسایی کنید و با بررسی نقاط قوت تخفیف‌های برتر، عملکرد بهتری داشته باشید.

مشتریان وفادار: بهترین مشتریان شما چه کسانی هستند

اینکه شما برترین مشتریان خود را بشناسید و بدانید آنها چه کسانی هستند و نیازهای آنها را شناسایی کنید، تا بتوانید با ارائه خدمات بهتر تأثیر بسزایی در نرخ فروش خود ایجاد کنیم.

اگر دامنه نمودار ووکامرس آنالیتیکس خود را به یک سال یا بیشتر تغییر دهید و کاربران فروشگاه شما مبالغ یکسانی را هزینه کرده باشند، می‌تواند نشان دهنده‌ی این مورد باشد که مشتریان شما فقط یک بار از شما خرید می‌کنند و زنجیره‌ی خرید از فروشگاه شما برای دفعات بعد قطع می‌شود.

سفارش‌ها: مروری بر فروش سایت شما

بخش سفارش‌ها
بخش سفارش‌ها

آیتم‌هایی که برترین عملکرد را دارند مشاهده کنید و با تمرکز روی آنها علت فروش خوب یا ضعیف را ارزیابی کنید؛ ضمن اینکه با استفاده از نموداردای ووکامرس آنالیتیکس می‌توانید ببینید کدام دسته‌ها عملکرد بهتری نسبت به سال‌های قبل پیداکرده‌اند. برای مثال ممکن است در سال گذشته یکی از محصولات فروشگاه شما جزء پرفروش‌ترین محصول بوده باشد اما امسال با کاهش نرخ فروش مواجه شده است. حال برای ارتقاء مجدد محصول چه اقداماتی نیاز است؟

بهترین محصولات فروشگاه شما: محصولات فروخته‌شده

اگر محصولات فروشگاه شما مربوط به بازه زمانی خاصی می‌باشد که طی مدت‌زمان خاصی محصولاتتان خریداری می‌شوند، می‌توانید از داده‌های WooCommerce Analytics سال گذشته برای بهبود عملکرد فروشگاهتان در سال جاری استفاده کنید. برای مثال یک فروشگاه پوشاک زمستانه.

 آیا مواردی که در سال گذشته باعث موفقیت محصولتان شده است می‌تواند میزان موفقیت کل محصولات امسال شمارا ارتقاء دهد؟

نتیجه‌گیری کلی

WooCommerce Analytics با استفاده از اطلاعات و داده‌هایی که به شما می‌دهد، به شما کمک می‌کند تا فروشگاه خود را ارتقاء دهید. استفاده از ووکامرس آنالیتیکس بسیار ساده و آسان است؛ ضمن اینکه اطلاعات دقیقی ارائه می‌دهد که می‌توانید از آنها در بالا بردن میزان فروش و دیگر موارد از آنها استفاده کنید.

نکته خاصی هست که این مقاله رو تکمیل‌تر کنه؟

  1. U337833 ۸ بهمن ۱۴۰۲

    با سلام خدمت شما. چند ماهی هست که قسمت تجزیه تحلیل دیگ کار نمیکنه.دلیلش چی میتونه باشه؟

  2. U10424 ۱۹ شهریور ۱۴۰۲

    سلام. من قسمت تجزیه و تحلیل ووکامرس رو ندارم. اما وقتی میرم توی قسمت ووکامرس>>گزارش ها، مینویسه که از نسخه 5.3 به بعد گزینه تجزیه و تحلیل اضافه شده. وقتی روش کلیک میکنم مینویسه: با عرض پوزش، شما اجازۀ دسترسی به این صفحه را ندارید.
    لطفا راهنمیی کنید چیکار کنم…

    • Reza Rad رضا راد ۲۲ شهریور ۱۴۰۲

      سلام کاربری که باهاش لاگین هستید دسترسی کامل به مدیریت وردپرس نداره.

    • U322908 ۱۷ آبان ۱۴۰۲

      مشکل این دوستمون اینه که توی تنظیمات ووکامرس احتمالا تجزیه و تحلیل ووکامرس رو خاموش کردن
      از بخش “ووکامرس > پیکربندی > پیشرفته > امکانات ” میتونن فعالش کنن

  3. U314775 ۲۷ خرداد ۱۴۰۱

    سلام وقت بخیر در مورد گزارش سفارشات وقتی که بازه زمانی یکساله را انتخاب میکنیم دانلود گزارشات را انتخاب میکنم پیام “گزارشات برای شما ایمیل خواهد شد را نشان میدهد ولی هیچ ایمیلی ارسال نمیشود” سرویس ایمیل سایت فعال بوده و این مورد از طریق شرکت هاستینگ هم بررسی شده
    به نظر شما ایراد از کجاست

  4. U26518 ۲۷ دی ۱۳۹۹

    سلام در آمد سایت میهن هست این عکس ها ؟؟؟

  5. U28063 ۲۷ دی ۱۳۹۹

    با سلام خوب هستید من یک پلاگینی میخوام مثل دکان اما بجای افزودن محصولات مقالات باشه.
    میخوام تو سایتم سیستمی راه اندازی کنم که کاربری که به عنوان نویسنده انتاخاب کردم به پنل وردپرس وارد نشه و مثل دکان پنل خواست خودش رو داشته باشه و بتونه مطلب ارسال کنه چنین افزونه ای موجود است؟