استارتاپ چیست و چطور استارتاپ موفق راه اندازی کنیم؟

0 / 5. تعداد رای: 0

استارتاپ چیست و چطور استارتاپ موفق ایرانی راه اندازی کنیم
استارتاپ چیست و چطور استارتاپ موفق ایرانی راه اندازی کنیم

در این مقاله با شما همراه استم تا استارتاپ را به‌صورت تخصصی آموزش دهم. بیایید اینک‌که استارتاپ چیست و چطور استارتاپ موفق ایرانی راه‌اندازی کنیم را باهم موردبررسی قرار دهیم. در این مقاله ذهنیت شما در ارتباط با کسب‌وکار اینترنتی و استارتاپ به‌کلی تغییر خواهد کرد.

استارتاپ چیست و چه تفاوتی با کسب و کار دارد

استارتاپ و کسب‌وکار معمولی تفاوت‌های زیادی دارد، اگر بخواهم حوصله‌تان را سر نبرم و با یک داستان این موضوع را شفاف کنم باید بگویم: استارتاپ‌ها همان کسب‌وکارهای نوپا هستند و فقط ازلحاظ ایده فرق می‌کنند.

برای مثال به سراغ استارتاپ های ایرانی می‌رویم که توانسته آند خیلی موفق عمل کنند و پول خوبی دربیاورند مثل: کمدا، اسنپ، دیجی‌کالا و…

استارتاپ های موفق ایرانی

در ایران نوآوری‌های زیادی نداریم و تقریباً استارتاپ‌های ایرانی نمونه خارجی موفق‌تری رادارند که این‌ها دقیقاً کار همان استارتاپ‌های خارجی را انجام می‌دهدند. ولی گاها شاهد بهبودهای خلاقانه‌ای از سمت استارتاپ‌های ایرانی شاهدیم.

کمدا استارتاپ موفق شیرازی در حوزه پوشاک

کمدا استارتاپ موفق شیرازی در حوزه پوشاک
کمدا استارتاپ موفق شیرازی در حوزه پوشاک

کمدا در حوزه پوشاک زنانه و دخترانه فعالیت می‌‌کند اما خودش پوشاکی ندارد!

این کسب‌‌وکار نوپا مانند دیگر کسب‌‌وکارهای حوزه پوشاک است اما چرا به آن استارتاپ می‌‌گویند؟ استارتاپ را یادتان است، گفتیم کسب‌‌وکاری که با ایده خلاقانه به درآمد رسیده باشد، یعنی قبلا کسی آن کار را انجام نداده باشد.

داستان کمدا ازاین‌قرار است که خانمی به‌نام ثنا خالصی تصمیم می‌گیرد در حوزه پوشاک کاری را انجام دهد، اما او نمی‌خواهد مغازه‌ای باز کند و لباس زنانه بفروشد و سرمایه این کار را هم ندارد. تصمیم می‌گیرد از لباس‌های مردم استفاده کند و لباس‌های افراد را به هم بفروشد، چه ایده جدید و خلاقانه‌ای!

کار خودش را از یک گروه تلگرامی با اعضای خانواده و دوستان شروع می‌کند و هرچند هفته یک بار رویدادی برقرار می‌کند که همه لباس‌های خودشان را به آن رویداد می‌بردند و روی یک رگال آن‌ها را به نمایش می‌گذاشتند و درنهایت کسانی که از لباس‌هایی خوششان می‌آمد آن را با نصف قیمت بازار می‌خریدند و هر رویداد هرکس می‌توانست یک نفر یا دو نفر را همراه خود ببرد و کمدا از این ارتباط شبکه‌ای توانست به ایده جدیدی برسد، اگر بشود مردم تمام لباس‌های خود را در اینترنت و با عکس باهم به اشتراک بگذارند و از کمداشون لباس بخرند و بفروشند بهتر نیست؟

جذب سرمایه استارتاپ ها

هر استارتاپی یک مرحله جذب سرمایه دارد. یعنی به‌جایی می‌رسد که شخصی باید پشتوانه مالی را تزریق سیستم کند تا بتوان ایده جدید را پیاده‌سازی کرد و به درآمد بیشتری رسید.

در این مرحله کمدا به مرحله جذب سرمایه رسیده و باید جذب سرمایه خودش را شروع کند.

اینجا بود که ایده اپلیکیشن خریدوفروش لباس از کمدهای خانم‌ها اجرایی شد و کمدا در چند ماه توانست با مارکتینگ بسیار قوی خودش به‌سرعت جای خودش رابین بازار هدفش باز کند. و اینک یکی از استارتاپ های موفق ایرانی به‌حساب می‌آید.

نتیجه‌ گیری

استارت‌آپ شد هر کسب‌وکاری که بدون هزینه یا با هزینه کم کسب‌وکاری را با ایده خلاقانه شروع می‌کنند، معمولاً استارت‌آپ های اینترنتی به سرمایه‌گذار نیاز دارند و به‌صورت تیمی کار می‌کنند که این تیم حداقل 3 نفر را تشکیل می‌دهد که هر یک دارای تخصص خاصی می‌باشند. اما استارتاپ‌ها فقط مربوط به کسب‌وکار اینترنتی نیستند ولی اکثراً اینترنتی هستند. ممکن است شما یک کسب‌وکار آفلاین داشته باشید و با ایده‌های خلاقانه شروع به کسب درآمد کنید. فراموش نکنید ایده استارت‌آپی ایده‌ای است که قبلاً کسی آن را انجام نداده باشد و یا حداقل در منطقه و کشور آن کار را انجام نداده باشند.

اسنپ استارت‌‌آپ درخواست تاکسی آنلاین

کم‌کم متوجه شدید که استارتاپ چیست اما اجازه دهید مثال‌های بیشتری بزنیم. قبلاً کسب‌وکار تاکسی‌تلفنی بود که شما زنگ می‌زدید 20 دقیقه بعد ماشین درخواستی شما درب خانه منتظرتان بود و حداقل برای مسافت 30 کیلومتری 25 هزار تومان هزینه‌تان می‌شد.

اما اسنپ با ایده جدید و خلاقانه درخواست تاکسی در چند دقیقه آن‌هم به‌صورت اینترنتی پا به عرصه گذاشت و درب اکثر تاکسی‌تلفنی‌ها و یا حتی تاکسی زردهای خیابانی را تخته کرد.

او با پایین آوردن حداقل 5 تا 10 دقیقه‌ای درخواست تاکسی آن‌هم باز هزینه بسیار پایین بین افراد جامعه جای خود را باز کرد. جالب‌ترین بخش این کار این بود که هرکسی می‌توانست با نصب اپلیکیشن راننده، راننده اسنپ شود و هر نقطه از شهر را مطابق با جی‌پی‌اس پوشش دهد و درآمد بیشتری را کسب کند. اسنپ به درآمد روزانه 20 میلیارد تومانی رسید!

دیجی‌‌کالا استارتاپ خرید کالا و خرده فروشی آنلاین

دیجی کالا با ایده خرید آنلاین وارد بازار شد و گویا اولین استارتاپ ایرانی به شمار می‌آید. این استارتاپ کار خود را فروش فلش و دوربین عکاسی و بعد موبایل هوشمند شروع کرد و طولی نکشید که در عرض 10 سال به بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی ایران تبدیل شد و الان درآمد روزانه میلیارد تومانی دارد.

بعد از مدتی استارتاپی در دل استارتاپ دیجی‌کالا شروع شد! آن‌هم استارتاپ مارکت پلیس Marketplace بود، به این صورت که هرکسی می‌توانست فروشگاهی در دل دیجی‌کالا داشته باشد و محصولاتش را از طریق دیجی‌کالا به‌فروش برساند.

این‌ها نمونه‌های استارت‌آپ‌های موفق ایرانی بودند.

مشکلات استارتاپ ها و کسب و کار های اینترنتی

مشکلات استارتاپ ها و کسب و کار های اینترنتی
مشکلات استارتاپ ها و کسب و کار های اینترنتی

یادتان باید حوزه کسب‌وکار اینترنتی و استارتاپی گل‌وبلبل نیست که فقط موفقیت آن‌ها را ببینید. استارتاپ های زیادی شکست‌خورده‌اند و دیگر خاکسترشان هم وجود ندارد. اگر فکر می‌کنید وارد این حوزه کاری می‌شوید و چند سال بعد صاحب ماشین گران‌قیمت و خانه بالا شهر می‌شوید باید خدمتتان عرض کنم این فقط یک رؤیاست. دیجی‌کلا 10 سال طول کشید تا بتواند این دوران شیرین را تجربه کند.

نه این‌که نشود، می‌شود! اما باید نکاتی را موردبررسی قرار دهید.

نکاتی برای راه‌‌ اندازی استارت آپ

شما برای این‌که بتوانید یک کسب‌وکار خلاقانه‌ای که تا حالا کسی آن را انجام نداده داشته باشید باید تجربه کنید و یا به کمک یک بیزینس کُوچ کسب‌وکار خود را روبه‌جلو ببرید.

از نکات مهم راه‌اندازی استارتاپ می‌توانم به:

  • جمع‌کردن یک تیم متخصص در حوزه مارکتینگ، مدیریت و حوزه فنی کسب‌وکار
  • پیدا کردن یک مشاور و مربی حرفه‌ای که از تجربه‌اش استفاده کنید
  • همراه کردن مخاطب باکار شما
  • مدیریت مالی بسیار قوی
  • کسب اطلاعات در حوزه‌های قانونی
  • انتخاب نام مناسب
  • داشتن یک بیزینس پلن
  • دانش فروش و برندینگ

تا اینجا اطلاعات مختصر و مفیدی درباره استارتاپ چیست و چطور استارتاپ موفق ایرانی راه اندازی کنیم + مثال استارت آپ های موفق ایران را مطالعه کردید.

در صورتی که قصد دارید در استارت آپ اینترنتی خود موفق باشید می‌توانید در دوره اصول کسب و کار اینترنتی شرکت نمایید.

موفق و پیروز باشید 🙂

نظر شما در این مورد چیه؟