آموزش استفاده از CDN در وردپرس
اگر قبلا مقاله CDN چیست را خوانده باشید بصورت کامل توضیح دادهایم که سی دی ان یا شبکه انتقال محتوا چیست و چرا از آن استفاده میکنیم؟ امروز قصد دارم روش کار CDN و آموزش استفاده از CDN در وردپرس را به شما عزیزان توضیح دهم.
آنچه در این مقاله میخوانید
CDN چگونه کار میکند؟
قبلا در اینفوگرافیک CDN نحوه کار CDN را توضیح دادهایم. پس نیازی به توضیح چگونگی کار کردن CDN نیست. اینجا قصد دارم توضیح دهم که CDN چطور روی وبسایت شما فعال میشود.
برای فعالسازی CDN نیازی به ارائه دسترسی وردپرس و یا هاست شما به شرکت ارائه دهنده سی دی ان نیست. پس شرکتی که از آن سی دی ان تهیه میکنید هیچ دسترسی به پنل مدیریتی و یا اطلاعات حساس شما نخواهد داشت. تنها کاری که باید انجام دهید این است که DNSهای دامین خود را به DNSهای آن شرکت تغییر دهید. به اینصورت که اطلاعات سایت شما به جای فراخوانی از سرور اصلی سایتتان، از سرورهای مختلف انتقال محتوا در سطح دنیا دریافت خواهد شد.
چطور CDN را روی وردپرس نصب کنیم؟
نیازی به انجام تنظیمات خاص بر روی وردپرس نیست. فقط کافیست افزونه شرکت CDN را روی وردپرس نصب کنید. مثلا آروان کلود یا CloudFlare هر کدام یک پلاگین برای وردپرس منتشر کردهاند تا با انجام تغییرات روی سایت شما، کش سرورها بصورت خودکار خالی شود. نیازی به انجام تنظیمات دیگر برای فعالسازی CDN نیست.
پس چطور سرور CDN اطلاعات را از سرور ما دریافت میکند؟
زمان انجام تنظیمات CDN در پنل مدیریتی سرویس CDN شما، از شما لیست آیپیهای سرور اصلی درخواست میشود. در این قسمت باید آیپی سرور اصلی وبسایتتان را وارد کنید. با اینکار، سرورهای شرکت ارائه دهنده CDN به سرور اصلی متصل میشوند و اطلاعات را از سرور اصلی شما به سرورهای مختلف در سطح دنیا منتقل میکنند. به این ترتیب اطلاعات شما همزمان در چندین سرور مختلف نگهداری و به کاربران در نزدیکترین نقطه ارائه میشود.
بهترین شرکتهای CDN برای ایرانیها کدامند؟
در حال حاضر بهترین شرکت ارائه دهنده CDN در ایران آروان کلود است که البته در حال ارائه نسخه جدید هستند. البته به نظرم باید کمی صبر کنیم تا نسخهنهایی محصول جدیدشان را ارائه کنند چون طبق تجربهای که روی خدمات این وبسایت داریم، اگر سرور سایت شما ایران باشد ارتباط کاملا برقرار خواهد شد اما در صورتی که سرور شما خارج از ایران باشد. کمی با مشکل مواجه خواهید شد. (البته نه آنقدر که فکرش را میکنید. 🙂 ) حدودا چند درصد مواقع ارتباط سرورهای این شرکت با سرور اصلی شما قطع خواهد شد و صفحهای با عنوان ارتباط سرورها با سرور اصلی شما برقرار نیست روی صفحه به کاربر نمایش داده میشود که یک مشکل کوچک این صفحه خطا، لینک بودن به سایت آروان کلود است که چندان باب دل نیست!
اما در کل آروان کلود از مابقی شرکتهای ارائه دهنده CDN در ایران چند قدم جلوتر است و باید این حرکت بزرگ را بهشون تبریک گفت.
یکی دیگر از بهترین شرکتهای CDN در دنیا را میتوان کلود فلیر نام برد که متاسفانه ارتباط چندان خوبی با ایران ندارد 😐 و طبق تجربه چند روزهای که با این شرکت داشتیم، اکثر مواقع هنگام لود وبسایت، مرورگر در حالت Establishing Connection ثابت میماند. این یعنی خروج کاربر از وبسایت!
موفق باشید.
سلام
به نظر شما همه name server ها را بر روی CDN تنظیم کنم یا اینکه مثلا از چهار گزینه گزینهکه برای name server هست دو تا را برای CDN و دو تا را بر روی هاست اصلی خودم تنظیم کنم. ممنون
درود بر شما انجام این کار صحیح نیست. یا هاست اصلی یا سی دی ان
سلام
هنگام تغییر name server مشکلی برای ارتباط هاست اصلی سایت به دامنه پیش نمیاد؟
سلام خیر مشکلی نیست اگر صحیح cdn رو کانفیگ کرده باشید.
20 بود
مطالب سایت بسیار عالی بود ممنون
سلام
وقت بخیر
ممنون بابت مطالب مفیدتون
استفاده از cloudflare تو ایران تاثیری هم داره ؟ روی سئو و سرعت سایت تاثیر میزاره ؟
درود سپاس. بد نیست اما بهتره توی ایران از cdnهای داخلی استفاده بشه.
الان روی سایت خودتون از اروان کلود استفاده میکنید ؟
با سلام
خیر
چهار میلیون تومان در سال باید بدی برا آروان کلود
آروان کلود بزرگترین مشکلش اینکه قیمت هاش خیلی زیاده خیلی