چگونه یک طراح سایت حرفه ای شویم؟

4.4 / 5. تعداد رای: 77

چگونه یک طراح سایت حرفه ای شویم

وقتی قصد داریم شغلی برای کسب درآمد انتخاب کنیم، به واسطه انتخاب این رشته باید تغییراتی هر چند اندک در رفتار و روش تفکر خودمان ایجاد کنیم. حالا فرقی ندارد. طراحی سایت هم از این قاعده مستثنی نیست. امروز قصد دارم درباره این صحبت کنم که چگونه یک طراح سایت حرفه ای شویم؟ چه تصمیماتی را نباید به عنوان یک طراح سایت حرفه‌ای بگیریم؟

فاکتورهایی برای تبدیل‌شدن به طراح سایت حرفه‌ای وجود دارد که همه افراد نمی‌توانند به آن دست یابند. به‌هرحال این حرفه نیز مانند هر شغل و روش کسب درآمد دیگری، فرمول‌های منحصر به خود را دارد. اگرچه امروزه بسیاری از مدرسان آموزش‌های طراحی وب و… ادعا می‌کنند که همه از پس این کار برمی‌آیند و هرکسی صرفاً با اندکی دانش فنی (درزمینه‌های مختلف وب و طراحی سایت) می‌تواند تبدیل به یک توسعه‌دهنده و طراح وب‌سایت حرفه‌ای شود.

البته این ادعا در سطوح حرفه‌ای‌تر و برای فعالیت‌های گسترده به‌هیچ‌عنوان پایه و اساس علمی و تجربی نخواهد داشت. اما در پشت‌صحنه، اتفاقات دیگری رخ می‌دهد که کم‌تر کسی به آن‌ها اشاره می‌کند که البته استراتژی‌ها و توجیه‌های خاص خودشان را دارند. در ادامه درباره اینکه چه کسانی نمی‌توانند طراح سایت حرفه‌ای بشوند؟ می‌خوانیم.

چرا عده‌ای تبدیل به طراح سایت حرفه‌ای نمی‌شوند؟

چرا عده‌ای تبدیل به طراح سایت حرفه‌ای نمی‌شوند؟
چرا عده‌ای تبدیل به طراح سایت حرفه‌ای نمی‌شوند؟

هرساله افراد زیادی به‌زعم تبلیغاتی که در حوزه توسعه وب و طراحی سایت می‌شود، وارد این جریان گردیده و سعی می‌کنند به سطح درآمدی هرچند اندک در این زمینه برسند. اما به طبع تمامی آن‌ها موفق نخواهند شد و این، چهار دلیل اصلی دارد. البته که انتظار می‌رود یک طراح سایت بتواند نیازهای مشتریان خود را برآورده کرده و در اجرای پروژه طراحی سایت ناتوان و عاجز نباشد.

اما به‌هرحال همه‌چیز، فنی بودن در برنامه‌نویسی و توسعه نیست. افراد زیادی چه در ایران و چه در سراسر دنیا، اگرچه برنامه‌نویس هستند اما نمی‌توانند به سطح درآمد مناسبی برسند و پس از مدتی یا دچار ناامیدی شده یا به سطح درآمد مطلوب نمی‌رسند و با شکست مواجه می‌شوند.

چهار دسته از افرادی که نمی‌توانند طراح سایت شوند

عموماً چهار دسته از افراد نمی‌توانند تبدیل به طراح سایت حرفه‌ای و یا فعال در این حوزه شوند که از این راه به کسب درآمد برسند. در ادامه در خصوص این دسته‌بندی‌ها و این افراد صحبت خواهیم کرد و در مورد هرکدام از آن‌ها یک سری نکات را بازگو می‌کنیم.

افرادی که آموزش و نمونه کار طراحی سایت نمی‌بینند

افرادی که آموزش و نمونه کار طراحی سایت نمی‌بینند
افرادی که آموزش و نمونه کار طراحی سایت نمی‌بینند

افرادی که نه‌تنها برای آموزش دیدن زمان صرف نمی‌کنند بلکه همین کار را در قبال مشاهده نمونه کار افراد حرفه‌ای هم انجام نمی‌دهند و به‌نوعی بدون الگو، الهام و آموزش پیش می‌روند. سایت‌هایی در حال حاضر چه به‌صورت بین‌المللی و چه به‌صورت داخلی در دسترس هستند، که به شما امکان می‌دهند طراحی‌ها، رابط‌های کاربری، UI و UXهای حرفه‌ای را مشاهده کرده و از روی آن‌ها الگوبرداری کنید.

(با ورود به دو وب‌سایت بالا و بسیاری از پورتال‌های این‌چنینی، شما این امکان را خواهید داشت که طرح‌ها، نمونه کارها و پروژه‌های حرفه‌ای را از افراد در سراسر جهان مشاهده فرمایید. البته این پروژه‌ها به‌صورت لحظه‌ای بروز می‌شوند و می‌توانند بهترین واصلی‌ترین سورس‌های ایده برداری برای حوزه‌های مختلف ازجمله طراحی قالب سایت، طراحی رابط کاربری و تجربه کاربری باشند.)

کافی است وارد هرکدام از این وب‌سایت‌ها شده و عبارتی نظیر: Web Design را جست‌وجو کنید. تعداد زیادی نمونه کار طراحی سایت در اختیار شما قرارگرفته که به‌واسطه آن‌ها می‌توانید خلاقیت خود را افزایش دهید و با اضافه و کم‌کردن به این پروژه‌ها، قالب‌ها و طراحی‌ها، مسیرتان را در بحث طراح سایت حرفه‌ای شدن توسعه دهید. البته که حالا برخلاف گذشته یافتن نمونه کارهای قدرتمند آسان‌تر شده است.

صرفاً با یک جست‌وجو در وب می‌توانید طرح‌های مختلفی را از پروژه‌ها گوناگون با موضوعات متنوع مشاهده نموده و به‌راحتی با ترکیب آن‌ها، ایجاد تغییرات ساختاری و… حتی خودتان یک پروژه قدرتمند و بهینه خلق کنید. (حتی دیدن نمونه کار حرفه‌ای می‌تواند موجب رشد خلاقیت در شما شود.)

افراد کپی بردار و بدون خلاقیت محکوم به شکست هستند.

افراد کپی بردار و بدون خلاقیت محکوم به شکست هستند.
افراد کپی بردار و بدون خلاقیت محکوم به شکست هستند.

در مورد این موضوع صحبت کردیم که شما در وب‌سایت‌هایی مانند پینترست، دریبل و… می‌توانید نمونه کارهای زیادی را مشاهده کرده و خلاقیت خود را افزایش دهید و همین‌طور همین طرح‌ها را به سطوح پیشرفته‌تری برسانید. اما در مقابل افرادی هستند که به‌جای رویه تبدیل‌شدن به طراح سایت حرفه‌ای، صرفاً کپی می‌کنند. آن‌ها وارد هرکدام از این وب‌سایت‌ها و یا موارد مشابه می‌شوند و با دیدن یک طرح، مدام، بدون تغییر و به‌صورت مکرر از همان برای انجام انواع پروژه‌ها استفاده می‌کنند.

یعنی در بیشتر مواقع حتی بدون تغییر، پروژه کپی شده و ریپ (کپی‌کردن طرح کلی قالب دیگر سایت‌ها) را از این‌سایت‌ها دریافت و سپس آن را به کارفرما ارسال می‌کنند و در اختیار مشتری قرار می‌دهند.

نمونه‌کار خلق کنید و مقابل کارفرما قدرمت‌مند باشید.

شما به‌عنوان طراح سایت اگر نمونه کاری که خودتان طراحی کرده‌اید ندارید و اثری که امضای خودتان پای آن باشد خلق نکرده‌اید، به‌هیچ‌عنوان در دسته‌بندی توسعه‌دهندگان وب و طراحان سایت قرار نمی‌گیرد و صرفاً یک کپی‌بردار هستید که آن‌هم سطوح مختلفی دارد. پس حتماً باید بیاموزید که ایده‌های خود را خلق کرده و البته به‌هیچ‌عنوان به سمت کپی نروید. این خیلی مهم است که خلاقیت خود را نشان دهید.

اینکه شما بتوانید یک پروژه منحصربه‌فرد و البته با الگوبرداری هوشمندانه اجرا کنید، به طبع هم به نفع آینده کاری‌تان خواهد بود و هم خلاقیت شما در حیطه‌های مختلف و جنبه‌های گوناگون طراحی وب‌سایت را ارتقا می‌بخشد.

افرادی که با قیمت‌های بالا شروع به کار می‌کنند شکست می‌خورند!

یکی دیگر از دسته‌بندی‌هایی که معمولاً در حوزه طراحی سایت موفق نمی‌شوند و قادر به اخذ پروژه نخواهند بود. کسانی هستند که بدون داشتن نمونه کار و تجربه کم، به دنبال سطح درآمد بالا و پروژه‌هایی گران‌قیمت هستند. مثلاً فردی که تاکنون هیچ پروژه‌ای اجرا نکرده و درخواست دستمزد طراحی بیست میلیون‌تومانی و یا حتی بیشتر خواهد داشت.

به طبع وقتی نمونه کاری ندارید و پروژه‌ای انجام نداده‌اید، باید با هزینه‌های به‌مراتب پایین‌تر شروع کنید. برای الگوبرداری محدوده قیمتی می‌توانید به سراغ وب‌سایت‌هایی بروید که در این زمینه فعالیت می‌کنند و امکان کاریابی و فریلنسری به توسعه‌دهندگان وب را می‌دهند. حتی اگر قصد همکاری با این سایت‌ها را هم ندارید، به‌راحتی می‌توانید رنج قیمتی مربوط به برنامه‌نویسان وب مبتدی، متوسط و حرفه‌ای را بررسی کنید.

در نظر داشته باشید که به‌هیچ‌عنوان شما به‌عنوان طراح سایت تازه‌کار که هزینه‌های بالا اعلام می‌کند، بازخورد مثبت دریافت نخواهید کرد. به‌هرحال ممکن است تعدادی مشتری برای خود جفت‌وجور کنید اما مطمئن باشید که پس از مدتی دچار مشکل می‌شوید و باید در این مورد یک بازنگری تفکری داشته باشید.

افرادی که حرفه‌ای بوده و با هزینه پایین کار می‌کنند

گفتیم که برای اینکه بتوانید تبدیل به یک طراح سایت حرفه‌ای شوید، لازم است که در درجه اول قیمت‌گذاری برحسب تجربه، تعداد نمونه کار و قدرت پروژه خود را بیاموزید. مشکل آخر و چهارمین دسته‌بندی از کسانی که بهتر است طراحی سایت را ادامه نداده و یا رویه کاری خود را تغییر دهند، افرادی خواهند بود که حتی پس از گذشت چندین سال، هنوز هم باقیمت پایین و ارزان سفارش کار می‌گیرند.

اگر این مورد را با مثال توضیح دهیم احتمالاً قابل‌لمس خواهد بود. توسعه‌دهنده‌ای را تصور کنید که به دلیل انجام پروژه‌های متعدد و ارتقای رزومه کاری خود، به سطحی حرفه‌ای رسیده و حتی نمونه کارهای قدرتمندی هم دارد. اما هنوز از رویه قیمت‌گذاری چند سال پیش خود استفاده می‌کند و درواقع ارزش‌گذاری روی پروژه‌های خود را نیاموخته است. انتظار می‌رود که طراح سایت حرفه‌ای در این زمینه هوشمندتر عمل کند.

چطور روی پروژه‌های طراحی سایت ارزش گذاری کنیم؟

ارزش گذاری روی پروژه‌ها
ارزش گذاری روی پروژه‌ها

به‌هرحال فرد تبدیل به یک طراح سایت موفق، باتجربه و البته پرکار شده است و درنتیجه انتظار نمی‌رود که قیمت‌های پایین را شما بپذیرید و اجازه دهید این‌گونه مشتریان به سمت توسعه‌دهندگان تازه‌کار بروند. پروژه‌های بزرگ‌تر، کم‌تر و قوی‌تری بگیرید و البته هزینه‌تان را بالا ببرید.

این موضوع سبب می‌شود که درآمد شما بیشتر شود و بتوانید بر اساس وقتی‌که صرف می‌کنید وارد سطوح حرفه‌ای‌تر شوید. دقت داشته باشید که حضور در سطح حرفه‌ای، نیاز به پروژه‌ها و نمونه کارهای قدرتمند و همین‌طور آموختن تمامی اساس‌های کار در بازار را نیاز خواهد داشت. درنتیجه اگر از حرفه‌ای بودن خود موفق نیستید، بهتر است یک پله به‌عقب برگردید و مشکلات خود را رفع کنید.

جمع‌بندی نهایی

یکی از مهم‌ترین موضوعات در حوزه طراحی سایت و توسعه وب، پیشرفت روزافزون تکنولوژی‌های مبتنی بر آن است. افرادی که به دنبال پیشرفت هستند، هرچند به‌صورت پله به پله و قدم‌به‌قدم اما باید درصدد هوشمندسازی کسب‌وکار خود باشند. بخصوص در مورد طراحی سایت که یک حیطه فعالیت پر از رقیب و گسترده است.

البته که این بازار کار اشباع نمی‌شود، اگر بتوانید هدفمند پیش بروید و این چهار شرطی که به آن‌ها اشاره کردیم را از دایره افکار خود دور کنید. تمامی کسانی که این‌رویه‌ را پیش می‌گیرند، درنهایت و بر اساس تعدد پروژه، عدم ورود به سکوهای بلندتر کاری خود دچار شکست، ناامیدی و حتی افسردگی در فضای کار می‌شوند. یک طراح سایت حرفه‌ای نیاز به دانش، تجربه و البته استراتژی خواهد داشت. البته هر حوزه‌ای نقشه راه (Road Map) مختص به خود را دارد که انتظار می‌رود طراحان تازه‌کار از آن پیروی کنند.

برای آموزش طراحی سایت با وردپرس می‌توانید به مرجع وردپرس ایران مراجعه کنید و دوره رایگان آموزش وردپرس را مشاهده کنید.

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U354353 ۲۴ شهریور ۱۴۰۳

    سلام من در زمینه برق واتوماسیون در مرحله یادگیری هستم و به اندازه کافی نرم افزار طراحی و برنامه نویسی باید یاد بگیرم و اینکار رو دارم میکنم
    و خب مشخصا نرم افزارای برقی و اینکارا خیلی وقت بیشتر و یادگیریه بیشتر میخاد و هنوز ازش درامدی ندارم
    ولی الان به یک درامد 20 – 30 تومن نیاز دارم و احتمالا بعد از 7-8 سالی طراحی سایتو ول کنم و اینکه من فقط به طراحی و ساخت سایت(اون فیلم یساعتونیمه) علاقع دارم و از سِیو و امنیت سایتو اینا خوشم نیومد فقط سایتو بسازم
    بظر شما وارد اینکار بشم؟ ارزش داره که وقتمو بزارم برای یادگیریش؟آیا بدرد شغل دوم میخوره؟

  2. U39838 ۱۷ خرداد ۱۴۰۱

    سلام آقای راد
    وقت بخیر
    چطور سفارش طراحی بگیریم؟
    تعداد سفارش ها در ماه فقط یکی دوتاست!