انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت شما

5 / 5. تعداد رای: 2

اصول و ایده انتخاب نام دامنه وب سایت
اصول و ایده انتخاب نام دامنه وب سایت

یکی از بزرگ‌‌ترین دغدغه‌‌های علاقه‌‌مندان به کسب‌‌وکار‌‌های اینترنتی و استارتاپ‌‌ها انتخاب نام برند و نام دامنه است. ما در دوره اصول کسب‌‌وکار اینترنتی درباره اصول و ایده انتخاب نام دامنه وب‌‌سایت اطلاعات کاملی ارائه کردیم. حالا به بخشی مختصر از این اطلاعات می‌‌پردازیم تا شما عزیزان بتوانید بهترین نام را برای کسب‌‌وکار خود انتخاب کنید.

انتخاب نام دامنه مناسب

قبل از هر چیز باید به این بپردازیم که نکات مهم در انتخاب نام‌دامنه وب‌سایت چیست؟

  • اسم‌های کلیشه‌ای و تکراری استفاده نکنید.
  • از نام‌های برندهای تجاری دیگر در دامنه خود استفاده نکنید چون اگر از شما شکایت شود، سازمان ثبت دامنه جهانی، وب‌سایت شمارا خواهد بست. مثلاً از WordPress در دامنه خود استفاده نکنید.
  • توجه داشته باشید که دامنه قبلاً فیلتر نشده باشد.
  • اسم و دامنه خود را کوتاه انتخاب کنید. مثلاً شما mihanwp.com را راحت‌تر به ذهن می‌سپارید یا mihanwordpress.com را؟
  • نام باید مطابق کسب‌وکار شما باشد و یا این‌که بتوانید به نام بی‌معنا و آوایی خود شخصیت ببخشید.
  • نام باید خوانا باشد و به نظرم بهتر است روی کیبورد هم راحت تایپ شود.
  • و…

نحوه انتخاب نام دامنه مناسب برای سایت شما

برای این‌که بتوانید بهترین نام را برای کسب‌وکار خود انتخاب کنید، اول باید به یک کلیت از اسم موردنظر خود برسید. کافی است به چندراه حل زیر توجه کنید.

انتخام نام کسب و کار

یک کاغذ را بردارید و شروع کنید به نوشتن فعالیت‌هایی که قرار است در کسب‌وکارتان انجام دهید، سپس به‌دلخواه از نام‌های تلفیقی فارسی و خارجی می‌توانید استفاده کنید. مثلاً میهن وردپرس، یک کسب‌وکار خدماتی و آموزشی است که به‌صورت اینترنتی فعالیت می‌کند. این اسم برگرفته‌شده از وردپرس یا سیستم مدیریت محتوای وردپرس است.

اسم باید ساده باشد و پیامی در دل خودش داشته باشد. وقتی این اسم را انتخاب کردید شاید بخواهید ببینید این اسم شما به چه اشکالی قابل‌استفاده است.

ایده برای اسم سایت

بعد از انتخاب اسم، به وب‌سایت namemesh.com بروید. در این وب‌سایت می‌توانید نام پیشنهادی خود را وارد کنید و منتظر باشید تا بانام شما دامنه‌های مختلفی را بسازد و به‌شما پیشنهاد کند.

ایده برای اسم سایت
ایده برای اسم سایت

در این وب‌سایت شما می‌توانید نام خود را وارد کنید و سپس با دامنه‌های آزاد را مشاهده کنید. سایت Namemesh به شما پیشنهادهای جذاب و جالبی می‌دهد برای مثلاً در عکس بالا مشاهده می‌کنید که دامنه‌های جدید مانند app. و site. و… را معرفی کرده.

یا در بخش Short، دامنه شمارا کوتاه کرده و نمایش می‌دهد.

حتی دامنه Fun هم به شما معرفی می‌کند! 🙂

به‌این وب‌سایت سر بزنید و نام دلخواه خود را بیابید و یا ایده برای اسم سایت بگیرید.

مراقب باشید اسمی را انتخاب کنید که در همه شبکه های اجتماعی آزاد باشد

بعد از این‌که نام دامنه را انتخاب کردید، نوبت به این می‌رسید که بخواهید با این نام در شبکه‌های اجتماعی مختلف صفحه‌ای بسازید، پس مهم است که نام شما نو و جدید باشد تا در هیچ جای دیگر استفاده‌نشده باشد.

بررسی آزاد بودن آیدی در شبکه‌های اجتماعی

در این مرحله من وب‌سایت Namechecker.com را معرفی می‌کنم که می‌توانید با واردکردن نام موردنظر، بررسی کنید که این نام در چه اپلیکیشن‌ها و شبکه‌هایی درگیر یا آزاد است.

انتخاب نام شبکه‌‌های اجتماعی
انتخاب نام شبکه‌‌های اجتماعی

شما به کمک این وب‌‌سایت می‌‌توانید انتخاب نام دامنه بهتری داشته باشید و اسمی را انتخاب کنید که در شبکه‌‌های اجتماعی هم بتوانید آن را استفاده کنید.

بهترین نام برای کسب و کار

در کل اگر بخواهیم مباحث بالا را جمع‌بندی کنیم باید بگوییم، درنهایت این شمایید که نام انتخابی برند خود را در ذهن مخاطب هویت می‌بخشید و شما هستید که می‌گویید چطور به برندتان فکر کنند. فراموش نکنید که این اطلاعات بالا به شما کمک می‌کند که نام خود را بهتر کنید. این را بدانید که بهترین نام نامی است که در ذهن بماند پس کلیشه‌ای نباشد.

در انتخاب نام حتماً از قلم و کاغذ استفاده کنید چون این‌طور بهتر می‌توانید فکر کنید.

موفق و پیروز باشید. 🙂

نظر شما در این مورد چیه؟

  1. U251858 ۲۸ آذر ۱۴۰۰

    تشکر،کاربردی بود.

  2. U35595 ۹ تیر ۱۴۰۰

    سلام وقت بخیر
    برای دامنه یک اسم دو کلمه‌ای انتخاب کردم اما قبل از آنکه دامنه را ثبت نهایی کنم چند سوال برام پیش اومده ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
    1. اسم دامنه متشکل از دو کلمه انگلیسی هست اما مفهوم کسب وکار را می رسانند مثلا فرض کنید در حوزه گل و گیاه از کلمه ….Plant و یک کلمه انگلیسی دیگر استفاده کردم و معنی فارسی کلمه دوم آن با اسم برند تفاوت دارد و قاعدتا برای اسم فارسی باید از همان کلمه انگلیسی با اسپل فارسی استفاده کنم (پلنت….) آیا از نظر سئو مساله ای برای سایت پیش نمیاد؟
    2. طبق بررسی ها پسوندهای COM. و RU. این دامنه ثبت شده است و در نتایج گوگل وجود دارد. به انتهای اسم دامنه یک حرف مثلا n اضافه کرده‌ام و تمام شبکه های اجتماعی آن آزاد هست آیا از لحاظ قوانین ثبت دامنه و سئو مساله ای برای سایت بوجود نمیاد؟
    با تشکر