همه چیز درباره پینگ بک و ترک بک در وردپرس
پینگ بک و ترک بک در وردپرس دوتا از مواردی هستند که ممکن است برای کاربرانی که تازه وارد دنیای وردپرس شدند، جدید باشد و اطلاعاتی در مورد آنها نداشته باشند. به همین دلیل بود که امروز تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با دو تا از قابلیتهای وردپرس، یعنی Trackbacks و Pingbacks یا همان بازتاب و پینگ آشنا کنیم.
این دو مورد برای بعضی از افراد کارایی زیادی دارد اما یک سری از افراد هم هستند که میخواهند آنها را از سایت خودشان حذف کنند که تصمیم داریم در این مقاله به دلیل این موارد بپردازیم.
در این آموزش ما برای شما Trackback و Pingback را بهصورت کامل بررسی میکنیم و به شما میگیم که اصلاً این دو مورد چی هستند و چه تفاوتی با هم دارند و شما چطور میتوانید بهراحتی آنها را استفاده و یا غیرفعال کنید. پس با ما همراه باشید.:)
آنچه در این مقاله میخوانید
ترک بک در وردپرس
Trackbacks به معنای بازتاب است و قابلیتی است که وبلاگ نویس ها از آن برای برقراری ارتباط با سایتهای دیگه استفاده میکنند. Trackbacks میتواند باعث شه سایت شما با دیگر وبسایتها بهراحتی ارتباط برقرار کند. خب حالا ما یه مثال میزنیم که این موضوع را بهتر درک کنید.
فکر کنید که شما یک وبسایت دارید و میخواهید با استفاده از اکانت خود زیر یکی از پستهای سایت میهن وردپرس کامنت ارسال کنید، خب این مشکلی ندارد اما بحث از آنجا شروع میشود که شما میخواهید به کاربران خود نشان دهید که برای ما چه کامنتی گذاشتید، اینجاست که جریان بازتاب یا همان Trackback پیش میآید.
شما میتوانید از Trackback که یک ابزار وبلاگ نویسی استش استفاده کنید، به این صورت که باید یک پست در سایت خود بنویسید و با استفاده از Trackback، آن را برای پست وبلاگ ما ارسال کنید.
حالا ما این درخواست شما را میبینیم و این تصمیم بر عهده ما استش که این پست شما را بهعنوان یک دیدگاه در سایت خودمون نشان بدیم یا نه. درواقع هدف بازتاب این استش که بین مطالب سایتها یک ارتباط برقرار کند و درصورتیکه شما و سایت پذیرنده این کار را بهدرستی انجام دهید میتواند برای هر دو شما فواید زیادی داشته باشد.
پینگ بک وردپرس چیست
Pingback هم یکی دیگه از قابلیتها و ابزارهای وبلاگ نویسی است به وبلاگها این امکان را میدهد که بهصورت اتوماتیک با یکدیگر در ارتباط باشند. به بیان دیگه اگر ما سایت دیگه ای را در پستهای خودمون لینک کرده باشیم، Pingback به آن وبسایتها این موضوع را اعلام میکنند و آن را بهصورت یک دیدگاه منتشر میکند. اگر این موضوع را به خوبی متوجه نشدید، به مثال زیر دقت کنید:
فرض کنید که شما یک پست در سایت خود منتشر کردید و یکی از پستهای سایت میهن وردپرس را در آن لینک کردید؛ خب حالا اگر قابلیت Pingback در سایت ما و شما فعال باشد، این موضوع به سایت میهن وردپرس اطلاع داده میشود و برای شما هم یک Pingback ارسال میشود که باید درست بودن این قضیه را تأیید کنید.
اگر این لینک دهی از طرف هر دو سایت تأیید شود، در سایت ما یعنی میهن وردپرس یک کامنت قرار میگیره مبنی بر اینکه، شما در پست خود به پست ما لینک دادید.
البته لزومی ندارد Pingback بین دوتا سایت باشد و در سایت شما هم کار میکند، به این صورت که شما میتوانید به یکی از پستهای سایت خود لینک دهید که در این صورت وردپرس بهصورت خودکار یک پینگ بک برای خودش ارسال میکند.
دقت داشته باشید که نحوه نمایش این کامنتها در هر سایتی ممکن است متفاوت باشد و ظاهر آن کاملاً به قالبی ربط دارد که شما روی سایت خود استفاده میکنید.
این نکته را به یاد داشته باشید که هر دو این موارد ممکن است برای سایت شما مفید باشد، درهرصورت کاربران سایتی که لینک پست شما را در خودش قرار داده، ممکن است روی لینک کلیک کند و وارد سایت شما شود که این باعث افزایش ترافیک ورودی سایت میشود.
تفاوت پینگ بک و ترک بک در وردپرس
خب با توجه به توضیحاتی که در بالا به شما گفتیم، شاید این سؤال برای شما پیش بیاد که این دو مورد با هم چه تفاوتی دارند؟ در جواب این سؤال باید بگم که Trackback و Pingback تقریباً کار یکسانی را انجام میدهدند اما خب رویکرد آنها با هم فرق دارد.
به این صورت که Trackbackها بهصورت دستی انجام میشود و این در حالی است که شما برای Pingback نیاز به لینک دهی بهصورت دستی ندارید و این کار بهصورت خودکار و اتوماتیک انجام میشود.
تفاوت دیگهای که این دو دارند این است که trackback به همراه یک قسمتی از محتوا برای کاربر نمایش داده میشود و این در صورتی است که Pingback هیچ محتوایی را نشان نمیدهد.
این دو موردی که ذکر شد تنها تفاوتهای این ابزارهای وبلاگ نویسی هستند. حالا بریم سراغ اینکه چطوری در وردپرس Pingback و Trackback ارسال کنیم.
ارسال پینگ بک و ترک بک در وردپرس
قبل از اینکه نسخه 0.5 وردپرس منتشر شود، کاربرها این امکان را داشتند که بهصورت دستی trackbackها را ارسال کنند، اما خب این قابلیت از این نسخه به بعد حذف شد؛ البته این قابلیت از صفحه ویرایش حذف شده و به این معنا نیست که شما دیگه نمیتوانید از آن استفاده کنید.
دلیل اینکه این قابلیت از وردپرس حذف شد این بود که استفاده زیادی از آن نمیشد، در حال حاضر وردپرس قابلیت Pingback اتوماتیک را بهصورت پیشفرض دارد اما اگر شما هنوز هم بخواهید از قابلیت قبلی استفاده کنید میتوانید ویرایشگر خود را به ویرایشگر کلاسیک تغییر دهید.
برای این کار میتوانید به پیشخوان » افزونهها» افزودن برید و افزونهی ویرایشگر کلاسیک را دانلود و سپس نصب کنید. برای فعالسازی میتوانید مقاله نصب افزونه در وردپرس را ببینید.
حالا شما باید بهدلخواه خود یکی از پستها را ویرایش کنید، در صفحه ویرایش پست باید به سمت پایین اسکرول کنید تا بتوانید بخش “فرستادن بازتابها” را ببینید. این بخش درواقع همان trackbackها هستند.
حالا تنها کاری که باید انجام دهید اینه که لینک مورد نظر خود را در این باکس قرار دهید. به همین راحتی!
اگر این باکس برای شما قابل مشاهده نبود، روی “تنظیمات صفحه” در بالا سمت چپ صفحه کلیک کنید و تیک گزینه “فرستادن بازتابها” را فعال کنید.
مدیریت ارسال پینگ بک در وردپرس
شما این امکان را دارید که بهراحتی هر کدوم از Pingback و Trackback های سایت خود را مدیریت کنید، همانطور هم که گفتیم هر دو این موارد بهعنوان دیدگاه در سایت شما قرار میگیرند؛ پس برای اینکه بتوانید آنها را تأیید، حذف و یا بهعنوان اسپم انتخاب کنید؛ باید به بخش دیدگاهها برید.
البته این نکته را هم باید بدانید که بیشتر این لینک دهیها به سایت اسپم هستند، درواقع برخی از سایتها هستند که محتوای سایتهای دیگه را بدون اینکه هیچ تغییری در آن ایجاد کنند، بهعنوان مقاله خودشان منتشر میکنند که این محتوا شامل همه لینک دهیها هم میشود.
پس اگر در آن پست یک لینک به سایت مبدأ داده شده باشد؛ یک درخواست Pingback برای آنها ارسال میشود. با توجه به این موضوع خیلی از افراد هستند که فکر میکنند اصلاً ارزش ندارد بخواهند وقتشون را برای اسپم شناختن این موارد هدر بدهند و خیلی راحت، Pingback را از سایت خودشان غیرفعال میکنند.
اگر شما هم جزء این دسته از افرادی هستید که میخواهید این قابلیتها را غیرفعال کند از روش زیر استفاده کنید.
غیر فعال کردن پینگ بک در وردپرس
خب برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید باید به پیشخوان وردپرس خود برید، سپس وارد تنظیمات» گفتوگو شوید؛ حالا تنها کاری که باید انجام دهید اینه که در بخش “تنظیمات پیشفرض نوشته” تیک گزینه دوم را غیرفعال کنید، مطابق با تصویر زیر:
نکته: اگر این گزینه را غیرفعال کنید؛ میتوانید از بازتابهایی که در آینده به سایت شما ارسال میشود جلوگیری کنید و این موضوع برای پستهایی که در سایت شما منتشر شده صدق نمیکند. برای این کار باید روش زیر را امتحان کنید:
آموزش غیرفعال کردن پینگ بک در پستهای قدیمی
برای اینکه بتوانید این قابلیت را از پستهای قبلی سایت خود حذف کنید، باید به پیشخوان وردپرس سایت خود برید و روی نوشتهها» همه نوشتهها کلیک کنید. حالا از بالا سمت چپ روی گزینه “تنظیمات صفحه کلیک کنید. مانند تصویر زیر:
خب حالا ما در قسمت “تعداد موردها در هر برگه” عدد 999 را وارد کردیم و سپس روی “اجرا” کلیک کردیم. بعدازاینکه این کار را انجام دادید، این صفحه یک بار دیگه بارگذاری میشود.
حالا شما باید همه پستها را با هم ویرایش کنید، که برای این کار هم میتوانید تیک گزینه “عنوان” که در سمت راست صفحه قرار دارد را فعال کنید.
سپس در همان صفحه روی باکس “کارهای دستهجمعی” کلیک کنید و گزینه ویرایش را انتخاب کنید و روی گزینه “اجرا” مانند تصویر زیر کلیک کنید.
بعدازاین، وردپرس یک صفحهای به شما نشان میدهد که شامل ویرایش دستهجمعی همه پستهایی است که در مرحله قبلی انتخاب کردید؛ حالا تنها کاری که باید انجام دهید آینه که در قسمت ویرایش دستهجمعی دنبال گزینه Pings یا همان بازتاب باشید و با انتخاب گزینه “Do Not Allow”، این قابلیت را از پستهای قبلی سایت خود نیز حذف کنید.
بعد از انتخاب گزینهای که گفتم، باید روی بهروزرسانی یا همان آپدیت کلیک کنید، تا این موارد روی سایت شما اجرا شود.
نکته: ممکن است سایت شما بیشتر از 999 تا پست داشته باشد، در این صورت باید به یکی دیگه از صفحات برید و این روند را دوباره تکرار کنید.
امیدوارم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.موفق و سربلند باشید. 🙂
گراواتار این پست مشکل داره
سلام
درحال به روز رسانی سایت هستیم این مشکل تا چند ساعت دیگر برطرف خواهد شد