ساب دامین چیست؟ همه چیز درباره Subdomain و سئو آن
- آموزش سئو وردپرس
- بروزرسانی شده در
حتما موقع گشتوگذار توی سایتهای مختلف، متوجه شدید که بعضی سایتها یک دامنه زیر مجموعه دارند. مثلا mail.google.com رو موقع استفاده از جیمیل مشاهده میکنید. بخش طراحی سایت میهن وردپرس با آدرس design.mihanwp.com در دسترس بود. البته داستان برمیگردد به حدود ۵ سال پیش. در این ویدیو در مورد اینکه ساب دامین چیست و درباره این نوع دامینها صحبت میکنم و تاثیر آنها در سئوی سایت را بررسی خواهیم کرد.
ممکن است حین گشتوگذار در وبسایتها، اینترنت و صفحات و یا بخشهای مختلف یک پورتال، با صفحاتی مشابه موارد زیر مواجه شده باشید: Mail.google.com – Mail.yahoo.com – Ads.mihanwp.com ، این سوال برای شما ایجاد شود که مفهوم این صفحات چیست؟ چرا با چنین فرم و ساختاری ایجاد شدهاند و چه کاربردی دارند و در دنیای وب، آنها را با چه نامی میشناسند؟
به بیان ساده زیر دامنه، ساب دامین یا SubDomain چیست؟ برخی از وبسایتها در زیرمجموعه و دامنه اصلی خود، یک سری آدرسهای زیر دامنه ایجاد کردهاند که روی آن خدمات مختلفی ارائه میدهند اما به چه شکلی ساخته میشوند؟ چه تعداد از آنها را میتوان ایجاد کرد؟ تأثیری روی سئوی وبسایت دارند و آیا استفاده از آن تأثیری روی یک وبسایت از نظر بازدید و… دارد؟
آنچه در این مقاله میخوانید
ساب دامین چیست؟
ساب دامین یک زیرمجموعه از دامنه اصلی بهحساب میآید پس مثلاً اگر دامنهای تحت عنوان mihanwp.com دارید، نیازی نیست که دامنههای دیگری برای کارها و فعالیتهای دیگر در حوزه مرتبط با همان سایت ثبت کنید و بابت آن هزینههای اضافه پرداخت نمایید در این صورت میتوانید ساب دامین بسازید. به طور مثال قصد اضافهکردن زبان انگلیسی، عربی و اردو را به سایت خود خواهید داشت که میتوانید برای هرکدام از صفحات دامین جدا تهیه کنید اما در مقابل ساب دامین نیز راه حلی است که این کار را برای شما آسانتر میکند. مثلاً: en.mihanwp.com و…
بسیاری از سایتها این کار را انجام میدهند و به طبع شما هم میتوانید از آنها پیروی کنید یا به طور مثال اگر حوزه کاری شما فروش موبایل است و قصد دارید فروشگاه دوچرخه هم اضافه کنید، میتوانید به سراغ دامین بروید. اگر بخواهید تمامی این موارد را در همان دامین اصلی پیادهسازی کنید، ممکن است موجب بههمریختگی و سردرگمی مشتری شود. در نتیجه اگر میخواهید دو سایت جداگانه اما زیرمجموعه یک برند داشته باشید، ساب دامین بهترین روش است. با ساخت ساب دامین، یک زیر دامنه از همان نام اصلی وبسایت خود خواهید داشت که بدون محدودیت، میتواند از هر کاراکتری باشد و نیازی به تایید ندارد.
نحوه ساخت ساب دامین
سوال مهم بعدی این که چطور ساب دامین بسازیم؟ برای این کار کافی است وارد کنترل پنلهاست خود شوید، تفاوتی ندارد که از دایرکت دامین، سی پنل، پلسک و… استفاده میکنید. به بخش Subdomain بروید و در این قسمت آن را ایجاد کنید. یک فرم پیش و روی شما خواهد بود که لازم است اطلاعات آن را تکمیل کرده و بعد از انتخاب اسم ساب دامین، روی گزینه Add کلیک نموده و زیر دامنه ساخته میشود. (اگر نحوه انجام این کار را نمیدانید میتوانید از ویدئوی آموزش ساخت ساب دامین استفاده کنید.)
عموماً برای ساخت ساب دامین لازم نیست تغییرات خاصی روی وبسایت خود ایجاد کنید، مگر این که از CDN استفاده کرده باشید در غیر این صورت روند کار شما بسیار آسان است. پس از ساخت ساب دامین برای وبسایت، بهتر است ده دقیقه تا یک ربع منتظر بمانید تا DNSهای دامنه ست شده و ISP و سرویسدهنده اینترنت شما هم دسترسی لازم به این صفحه جدید احداث شده روی شبکه را به دست آورد.
پس اگر بعد از ساخت زیر دامنه وارد آدرس مدنظر شدید و صفحهای پیش و روی شما اجراء نشد نگران نباشید، این صفحه برای چند ساعت روی مرورگر شما کش میشود و لازم است که مدتی زمان بگذرد تا مشکل رفع شود. البته ریست کردن اینترنت و پاککردن کش یا استفاده از یک ISP دیگر هم راهی است که میتواند دسترسی شما به ساب دامنه یا آدرس جدید را تسهیلتر کند.
نقش ساب دامین در سئو و بهینهسازی سایت
احتمالاً سوال بعدی که در مورد زیر دامنه در ذهنتان ایجاد میشود مربوط به اهمیت این آدرس جدید روی سئو یا افزایش و کاهش بازدید سایت خواهد بود. در واقع میتوان گفت که نه تأثیری روی سئوی شما دارد و نه موجب آسیبدیدن بازدید وبسایت شما میشود. در واقع برای گوگل بهعنوان یک دامین جدید تلقی میشود. پس آدرسی مانند shop.yousite.com هیچ تأثیری روی سئوی سایت اصلی شما نمیگذارد و هیچ اثری هم نمیپذیرد.
برای بررسی دقیق این موضوع میتوانید از ویدئوی ثبت سایت در گوگل استفاده کنید. پس سئوی سایت اصلی شما هیچ تأثیری روی ساب دامین و… ندارد و از نظر گوگل همه چیز جدا است.
ساب فولدر چیست
ساب فولدر مقولهای متفاوت با ساب دامین است که عدهای آن را به اشتباه با زیر دامنه مقایسه میکنند. در این صورت شما یک پوشه جدید به دایرکتوری سایت اصلی خود میافزایید مثلاً: Yousite.com/blog
این یک پوشه جداست که حتی میتوانید روی آن یک سیستم مدیریت محتوا مانند وردپرس بهصورت جداگانه نصب کنید و هیچ تداخلی با صفحه اصلی سایت شما نخواهد داشت. البته میتوانید آن را به صفحه اصلی هم مرتبط کنید.
تعداد مجاز ساخت زیر دامنه
شما میتوانید به تعداد بینهایت زیر دامنه برای وبسایت خود ایجاد کنید اما نباید این کار را انجام دهید مگر این که واقعاً نیاز به آن را احساس کنید. مثلاً شما یک پنل کاربری، بخش پشتیبانی و CRM برای سایت خود ایجاد میکنید. این در صورتی است که نخواهید از سیستمهایی مانند پلاگین میهن پنل استفاده کنید و مایل هستید کاربران از یک حساب جداگانه در یک پنل خاص استفاده کنند. این حتی میتواند به بخش کاربری سایت اصلی شما هم ارتباط نداشته باشد. مثلاً برای سایت میهن وردپرس، میتوان صفحهای تحت عنوان: crm.mihanwp.com ایجاد کرد و از این طریق از مشتریان ویژه یا VIP حمایت نمود یا به آنها خدمات و سرویس ارائه داد.
یک سیستم مدیریت محتوا، وردپرس یا پنل پشتیبانی کاملاً جداگانه و یا هر چیزی که فکرش را میکنید در این زیر دامنه قابلاجراء است. حتی میتوانید برای نگهداری فایلهای سایت خود هم یک ساب دامنه ایجاد کنید. کاری که اکثر سایتهای دانلود انجام میدهند. مثلاً: dl.mysite.com
چرا ساب دامین ایجاد کنیم؟
چه زمانی این ضرورت وجود دارد که ما از ساب دامنه استفاده کرده و آن را روی سایت خود پیادهسازی کنیم؟ میتوان گفت که یکی از اصلیترین دلایلی که میتواند شما را مجاب کند از این حالت استفاده کنید، تعیین سطح دسترسی خواهد بود. مثلاً قصد ایجاد یک دامنه دیگر از سایت اصلی خود را دارید اما نمیخواهید دسترسی فایلها را در اختیار برنامهنویس، مدیر سایت یا نویسنده قرار دهید.
به طور مثال ما در وبسایت خود برای ارائه خدمات به مشتریان خارجی بخشی را برای پشتیبانی ایجاد کردهایم. در این بخش پروژهها یا سرویسهایی که مشتریان درخواست کردهاند در دسترس خواهد بود. ما قصد داریم جلوی دسترسی توسعهدهندگان به ویرایش فایلهای سایت اصلی را بگیریم. در این حالت ما یک ساب دامین ایجاد کردیم که حتی میتواند یک سرور یا حتی هاست کاملاً جداگانه و دیتابیس منحصر به خود داشته باشد و فایلها روی یک سرور جدا نگهداری میشود.
دسترسیهای سایت اصلی روی ساب دامین بسته خواهد شد و شما میتوانید محدودیتهای لازم را اعمال کنید. البته حتی میتوانید برای این کار از دسترسی FTP به یک پوشه خاص استفاده کنید ولی ما قصد داریم که پروژه را از سایت اصلی جدا کنیم. در این حالت ما از ساب دامین استفاده میکنیم که این مهمترین مزیت استفاده از ساب دامین است که از آن استفاده نکنید تا زمانی که واقعاً لازم است و احساس میکنید که نیاز دارید از آن بهره بگیرید.
مشکلات ساب دامین برای سایت
البته که این سیستم ممکن است مشکلاتی هم برای سایت شما ایجاد کند، مثلاً یکی از آنها بحث خرید SSL خواهد بود. در این صورت برای ساب دامین، کمی دردسرساز خواهد شد. در این صورت یا باید SSL جداگانه برای ساب دامین جدید بخرید یا از wildcard ssl استفاده کنید. در واقع این پلن از SSL تمامی ساب دامنههای شما را نیز از http به https تبدیل میکند.
البته که خرید wildcard ssl هزینهای چند برابری برای شما در برخواهد داشت و دردسرهای خاص خود را دارد. به همین دلیل است که سایتهای مختلف کمتر از ساب دامین استفاده میکنند.
نکته مهم دیگری که باید در مورد سئو ساب دامنه در نظر داشته باشید، تعیین اولویت و اهمیت اجراء خواهد بود. اگر قرار نیست محتوای شما روی گوگل و به موتورهای جستجو نمایش داده شود، میتوانید از همان ساب دامین استفاده کنید. در غیر این صورت ساب فولدر میتواند گزینه بهتری باشد و اگر ارتباطی با مضمون اصلی سایت شما ندارد، بهتر است که به سراغ ساب دامنه بروید که این مسئله بسیار مهمی است.
مثلاً سایت شما در زمینه فروش فرش فعالیت میکند و بعد از مدتی قصد دارید بخش فروش پتو هم اضافه کنید. چون این موضوعات به هم مرتبط هستند، میتوانید از ساب فولدر استفاده کنید اما اگر بحث فروش و نوع کالایی که عرضه میکنید کاملاً متفاوت و به طور مثال مواد غذایی است، بهتر است که به سراغ ساب دامین بروید.
جمع بندی
اگرچه بحثهایی مانند طراحی سایت با المنتور، وردپرس و … را آموختهاید اما گاهی نیاز به مفاهیم تخصصیتر در پروژههای خود دارید و در این صورت لازم است که در این موارد، اطلاعات کامل و جامعی را کسب کنید. ساب دامین هم یکی از این مفاهیم است. البته شما میتوانید زمینههایی که در مورد آنها نیاز به اطلاعات دارید را به ما اطلاع دهید تا در خصوص آنها تولید محتوا انجام دهید. این میتواند زمینههای تخصصی باشد یا حوزههایی که مربوط به بازار کار و بخشهای عمومی خواهد بود.
سلام
یک سایت طراحی شده دارم که شرکتی هست و معرفی محصولاته و کدنویسی اختصاصی شده
حالا من میخوام روی اون دامنه وردپرس نصب کنم و قالب فروشگاهی وودمارت را بزارم.و سایت فروشگاهی شرکت کارفرما را راه اندازی کنم
بهتره از ساب دامین استفاده کنم و قبل از آدرس دامنه شاپ بزارم؟یا بعداز آدرس دامنه شاپ بزارم؟
و اینکه راه درست استفاده از ساب دامین هست برای راه اندازی سایت فروشگاهیشون؟ آیا مشکلات ssl را دارم باتوجه به توضیحاتتون یا نه چون دامنه اصلی داره این هم مشکلی ندار.
ممنونم میشم راهنمای کنید .
باسپاس
سلام
من سایت دارم که با قالب اهورا هستش سایت آمزش تعمیرات موبایل و از افزونه لیفتر ال ام اس استفاده میکنم که متاسفانه بخش دوره ها و نمایش دروس در لیفتر با آسترا و یکی دو قالب دیگر بهنه تر هستش حالا من برای اینکه بتونم بخش آموزشی رو همون لیفتر ال ام اس رو جداگانه با قالب پیشنهادی سازنده اجرا کنم باید یک ساب فولدر بسازم و روی اون وردپرس جدا نصب کنم روی همون سسایت خودم که روی یک هاست نصب هستش در حال حاظر و بعد از این کار مثلا ادرس رو زدم boorenfix.ir/academy بعد من بخوام برم داخل پیشخوان که درس به دوره ها اضافه کنم به همون پیشخوان همیشگی وارد میشم چجوری هستش من اینجا برام سوال پیش اومده .
ممنون از سايت خوب و مطالب مفيدتون
سلام وقت بخیر، من هاست دانلود دارم که روی سابدامین سایتم ساختمش.حالا گوگل اونارو ایندکس میکنه و 404 میده میخواستم بدونم امکانش هست به وسیله فایل robots.txt کل محتوای داخل سابدامین یا همون هاست دانلود رو نوایندکس کنم؟
سلام اینکارو نکنید چون محتواها باید توی سرچ تصاویر و ویدیو گوگل نمایش داده بشن
سلام و وقت بخیر، بنده یه سایت خبری دارم به اسم hamyartala.ir و می خوام یه سایت فروشگاهی هم که فروش محصولات مرتبط با موضوعات مقالات سایت خبریم هست بزنم. ۲ تا سوال داشتم:
سوال۱ : به نظرتون به چه صورت عمل کنم و کدوم از لحاظ سئو بهتره؟
۱-سایت مجزا با دامنه مجزا
۲-تو همون سایت(قالبم خبریه و برای فروشگاه مناسب نیست)
۳-با همون دامنه به صورت دایرکتوری(سایت مجزا) hamyartala.ir/shop/
۴-به صورت ساب دومین
سوال۲ : به فرض اگر خواستم روش سوم رو انتخاب کنم، سایت اصلی سایت خبریه باشه و سایت فروشگاهی به صورت دایرکتوری بیاد یا سایت اصلی فروشگاهی باشه و سایت خبری به صورت دایرکتوری بیاد مثلا :
1- hamyartala.ir/shop/
یا
2-hamyartala.ir/blog/
باتشکر
سلام اگر توی همون زمینه هست دایرکتوری بهتره. نیازی نیست سایت رو جدا کنید روی همون سایت میتونید ووکامرس نصب کنید.
قالبم جنه هست و برای سایت فروشگاهی وودمارت بهتره، به صورت دایرکتوری باشه خیلی فرق می کنه نسبت به اینکه همه چیز تو یه سایت باشه؟
یه سوال دیگه هم داشتم، سایت اصلی سایت خبریه باشه و سایت فروشگاهی به صورت دایرکتوری بیاد یا سایت اصلی فروشگاهی باشه و سایت خبری به صورت دایرکتوری بیاد مثلا :
1- hamyartala.ir/shop/
یا
2-hamyartala.ir/blog/
اگه میخواین قالب متفاوت باشه خب فرق میکنه داستانش. ۲. تصمیمش کاملا با شماست و بستگی داره به ساختاری که میخواید داشته باشید. از نظر سئو هر دو اوکیه. از نظر ساختار بهتره سایت اصلی فروشگاهی باشه
جناب راد خسته نباشید
من از هنرجوهای دوره سایت برتر 2024 هستم ولی چون فکر کردم این سوال ربطی به دوره نداره اینجا سوال میکنم.
من یه سایت به اسم Balvareh.com دارم که به روش کدنویسی ساخته شده و وردپرس نیست و هاست اون روی شرکت نت افراز هست. یک سال بعد فروشگاهی برای این سایت ساختم که به توصیه دوستان به صورت ساب دامین و روی یک هاست دیگه بود. الان چون هاست ساب دامین تموم شده بود و اون شرکت پایان کار داده بود مجبور شدم هاست رو به پارس پک منتقل کردم.
مشکلی که دارم اینه که دسترسی به طراح سایت اصلی ندارم که کارها رو انجام بدم. الان هم که دوره سایت برتر رو با شما دارم تصمیم گرفتم سایت اصلی رو دوباره با وردپرس بسازم. ولی الان چند تا راه حل دارم که نمیدونم چکار کنم. اگر راهنمایی کنید ممنون میشم.
سایت پارس پک بهم اجازه میده بر روی همین هاستی که خرید دامنه دیگهای هم اضافه کنم ولی ظاهرا باید یه سری تنظیمات انجام بشه. این جواب تیکت پارس پک هست.
اگر می خواهید دامنه جدید همان محتوای دامنه اصلی هاست را نمایش دهد می توانید دامنه جدید را به صورت Domain Pointer از مسیر زیر
پنل هاست ابری >> هاست مورد نظر >> تنظیمات هاست >> Domain Pointer
اضافه نمائید.
اگر می خواهید دامنه جدید سایت جدید با محتوای مستقل از دامنه اصلی هاست نمایش دهد می توانید دامنه جدید را به صورت Addon Domain از مسیر زیر
پنل هاست ابری >> هاست مورد نظر >> تنظیمات هاست >> Addon Domain
به نظر شما چکار کنم؟
اصلا به نظرتون درگیر این کارها بشم یا اینکه کل سایت رو پاک کنم و از نو بسازم و بخش ساب دامین رو هم به صورت فروشگاه زیرمجموعه سایت به صورت عادی بسازم؟ توضیح بدم که کلا 16 محصول بر روی سایت قرار دارن و چیز خیلی مهمی نیست. بحث سئو و اینها هم مهم نیست و حاضرم از صفر با دوره شما پیش ببرم همه چیز رو. ضمن اینکه اضلا این فروشگاه و سایت منبع درآمد نیست و بیشتر سرگرمی هست. میخواستم با دوره شما این سایت رو هم سئو کنم و بالا بیارم و نمونه کارم بشه.
سلام وقت بخیر به صورت addon domain اضافه کنید اگر میخواید یک سایت مجزا باشه. پیشنهاد میشه ساب دامین نداشته باشید و سایت اصلی و فروشگاه روی یک وردپرس باشه.
با سلام و احترام.
ما یه سایت فروش تلفن همراه بصورت نقدی داریم و قصد داریم یه سایت دیگه واسه فروش اقساطی راه اندازی کنیم. به نظر شما میشه از ساب دامین واسه این مورد استفاده کرد یه کلاً باید یه دامنه دیگه تهیه کنیم؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمائید. با تشکر
سلام به نظرم روی همون سایت اضافه کنید. حتی ساب دامین هم نباشه.
سلام، میخوام یک سایت شخصی بسازم و همچین چندتا سایت ب عنوان نمونه کاربسازم(فروشگاهی،خبری،شرکتی و… )و توسایت شخصیم فقط لینکشو بزارم بنظرتون برای اینکار از ساب دامین استفاده کنم یا ساب فولدر و اینکه اگه از ساب دامین استفاده کنم باید برای هرساب دامین یک دیتابیس جدید بسازم یا نه؟
سلام از ساب دامین استفاده کنید و هر ساب دامین یه دیتابیس
درود .. خیلی عالی بود … واقعا اینجور مطالب تخصصی چقدر بدردم خورد .. سپاس و خدا قوت
سلام
ممنون از توجه شما خوشحالیم که آموزش های سایت برای شما مفید بوده شاد و پیروز باشید
درود. اگر بخوام روی سایت اصلیم چندتا ساب دامین ایجاد کنم برای ساختن چندتا نمونه کار طراحی سایت با قالب های متفاوت، برای هر ساب دامین باید هاست جداگونه بگیرم یا روی یه هاست میشه دیتابیس جداگونه ساخت و همشونو پیاده کرد؟
سلام نه مشکلی نیست میتونید روی یه هاست پیاده کنین البته بعضی هاستینگ ها محدودیت در تعداد دیتابیس دارن
سلام وقت بخیر
تشکر از آموزش شما.
در برخی موارد به طراحان تازه کار برای ایجاد نمونه کار استفاده از ساب دامین یا ادان دامین رو پیشنهاد میدن. بنظر شما کدوم مورد بهتره و آیا راه بهتری برای ایجاد نمونه کارهای فرضی هست؟
سلام اگر نمونه کار به صورت سایت هست بله ساب دامین بهتره
سلام، چطوری از ایندکس شدن مطالب ساب دامین جلوگیری کنیم؟
سلام کافیه روش پلاگین سئو نصب کنید و کل سایت رو نو ایندکس کنید.
سلام و عرض ادب
ممنون از آموزش جامع و عالیتون
سوالی داشتم
ما یک موسسه آموزشی هستیم که شعبی در چند استان داریم. می خواهیم یک سایت مرکزی ایجاد کنیم برای موسسه. همچنین برای استان ها. در نظر داریم در بخشی از صفحه ی اصلی سایت یک نقشه ایران قرار دهیم و هرکس چه هنرآموزان و چه پرسنل و چه مدیریت یک استان، روی هر استان که می زنند، وارد آن قسمت شوند و در قسمت استان و شهر خودشان ثبت نام کنند و به حساب کاربری شان وارد شوند. واریزی هایشان از طریق سایت هم به همان شعبه وارد شود.
استان ها اخبار مربوط به خود را هم در صفحه شان منتشر می کنند و…
خلاصه که در نظر داریم قسمت استان ها جدا باشد. قالب تماما یکی باشد ولی محتوا متفاوت و توسط هر استان قرار داده شود..
امیدوارم تونسته باشم منظورم رو برسونم..
به نظر شما برای این کار بهتر هست که آدرس سایت های استان ها را ساب دامین سایتمان قرار دهیم یا به صورت ساب فولدر بشن؟
سلام به صورت ساب فولدر باشن بهتره
سلام. من سایتی دارم که سه زبانه هست و زبان فارسی روی دامنه اصلی و دو زبان دیگه روی دو ساب دامین قرار گرفته اند. 2 سوال در این رابطه دارم:
1. محتوای هر سه سایت یکسان است. برای سئو این 3 دامنه چه پیشنهادی دارید؟؟
2. در حال حاضر در صدد ایجاد یک پنل کاربری برای دامنه اصلی هستم. پیشنهاد شما ساب دامین است یا ساب فولدر؟؟
سلام
۱. مواردی که در جلسه مربوط به سئو سایت چند زبانه در دوره سایت برتر گفته شده را رعایت کنید.
۲. پیشنهاد میکنم روی سایت اصلی پیاده کنید با پلاگینی مثل میهن پنل تا نیاز به ساخت دیتابیس مجزا نباشه.
من میخوام یک بلاگ داشته باشم برای سایتی که طراحی میکنم. ساب دومین مناسب هست یا ساب فولدر؟ البته با توضیحات شما میدونم که ساب فولدر مناسبه ولی چرا بعضی سایتها بلاگشون رو ساب دومین میکنن ؟!!
ممنونم ازت رضای عزیز. عالی هستی
ساب فولدر اگه محتوای بلاگ مرتبط با سایت هست. سپاس از لطف شما
سپاس از آموزش مفید شما ؛ با توجه به چیزی که گفتید پس سئوی ساب دامین کاملا صفر هست درسته؟ ما قصد داریم برای وبسایتمون یک قسمت آکادمی هم اضافه کنیم که به موضوع سایتمون مرتبطه پس بهتره که روی ساب فولدر باشه که روی سئو تاثیر مثبت داشته باشه درسته؟
سپاس از شما. بله درسته
ساخت ساب دامین را در یک ویدیوی آموزشی توضیح میدهید
بستگی به پنل هاست شما داره.
دایرکت ادمین هست
با ویدیو توضیح بدید که بقیه هم استفاده کنند
حتما