جلسه ۷: بخش مسیر راهنما در یواست سئو
- بروزرسانیشده در
در این جلسه بخش مسیر راهنما در یواست سئو را بررسی میکنیم. البته با کمی کدنویسی و در نتیجه نمایش مطالب و محتوای سایت را در نتایج جستجوی گوگل بهتر و جالبتر خواهیم کرد.
سلام به دوستان عزیز میهن وردپرسی، امروز با یکی دیگه از جلسههای رایگان دوره یواست سئو در خدمت شما هستیم؛ در جلسه قبلی ما در مورد تنظیمات افزونه یواست سئو برای شما آموزش دادیم و امروز هم در این دوره میخواهیم بریم سراغ ادامه تنظیمات یواست سئو. با ما همراه باشید. 🙂
بخش مسیر راهنما در یواست سئو
آخرین بخشی که در بخش سئو » ظاهر جستجو داشتیم، مسیر راهنما یا BreadCrumbs یا اگر بخواهیم به فارسی ترجمهاش کنیم “نان ریزهها” بود. قرار شد چون این بخش کمی مهمتر هست در یک جلسه جداگانه توضیح بدیم و ببینیم چطور میشود باهاش کار کرد.
مسیر راهنما در یواست سئو چیست؟
وقتی شما وارد یک وبسایتی میشید، در اکثر وبسایتها مثل سایت میهن وردپرس، وقتی یک مقالهای را باز میکنید، مسیر کاربر را در سایت میبینید، به این بخش BreadCrumbs یا مسیر راهنمای کاربر در وبسایت میگیم. مطابق تصویر زیر:

خوبی این مسیر راهنما این هست که در سایتتون کاربر را هدایت میکند و به کاربر نشان میدهد الآن دقیقاً کجای سایت ما قرار دارد، مثلاً اگر کاربر وارد بخش آرشیو سایت میهن وردپرس شود، متوجه میشود در صفحه اصلی سایت ما، زیرمجموعه پلاگینها و در بخش خرید پلاگین وردپرس قرار دارد، مانند تصویر زیر:

علاوه بر این اگر یک نفر مثلاً کلمه وبمستران طلایی را هم در گوگل سرچ کنه، سایت ما به شکل زیر براش نمایش داده میشود و بهصورت فارسی مسیر این پست را برای کاربر نشان میدهد، که ما دوباره در اسکیمای گوگل هم به این میگیم BreadCrumbs.

پس کاری که یواست سئو برای ما انجام میدهد اینه که مسیر کاربر را در سایت برای ما نشان میدهد و مسیر آن پست را در نتایج گوگل بهجای URL پست نمایش میدهد و باعث میشود که ما یک ظاهر بهتری در نتایج جستجو داشته باشیم.
پس فعالسازی مسیر راهنما را حتماً انجام دهید. توجه داشته باشید که قالب شما و پلاگین های دیگهای که نصب کردید، مسیر راهنما را فعال نکرده باشند و درصورتیکه فعال کرده بودند آن مسیرهای راهنما را غیرفعال کنید، یا در تنظیمات قالب خودتان غیرفعال کنید و از مسیر راهنمای یواست سئو استفاده کنید.
تنظیمات مسیر راهنما در یواست
در این بخش شما میتوانید یک سری تنظیمات را تغییر دهید، مثلاً در فیلد اول، جداکنندهی بین مسیر راهنما را میتوانید مشخص کنید و در بخش دوم باید تعیین کنید که متن صفحه اصلی را چی بنویسه که میتوانید اینجا هر چیزی مثل خانه و یا مورد دیگری را بنویسید.

در بخش “پیشوند برای مسیر راهنما” هم میتوانید مثلاً بنویسید، شما اینجا هستید، برای صفحات 404 یا جستجو میتوانید مشخص کنید که متنی که در مسیر راهنما نمایش داده میشود چی باشد.
گزینه “ضخیم کردن آخرین صفحه” برای بولد کردن آخرین صفحه هست، حالا این یعنی چی؟ یعنی در آن مسیر راهنمایی که نمایش داده میشود، آخرین صفحه که همان صفحهای هست که الان داخل آن هستیم Bold باشد، این برای سئو سایت بهتر هست، درواقع میشود گفت یک درصد خیلی تأثیر مثبت داره.
نشان دادن طبقهبندی پستها
در این بخش میتوانید مشخص کنید که طبقهبندی پستها را طبق چی نمایش بده، یعنی نوشتهها و محصولات را بر اساس دسته یا برچسب اونها نمایش بده، که میتوانید گزینه موردنظر خودتان را انتخاب کنید.

همچنین برای پست تایپهای مختلف هم میتوانید نوع آن مسیر راهنما را مشخص کنید، مثلاً در بخش دستهها میتونه مشخص کنه که برحسب محصولات باشد و یا اصلاً چیزی وجود نداشته باشد. درواقع میشود تنظیمات کلی این مسیر راهنما را روی وبسایت تغییر داد.
درهرصورت وقتی این تنظیمات را انجام دادیم اگر یک نوشته را در سایت باز کنیم، میبینیم که هنوز این مسیر راهنما در سایت ما نمایش داده نمیشود. حالا باید چیکار کنیم که این مسیر راهنما روی سایت نشان داده شود؟
برای نمایش این مورد باید به تنظیمات برگردید و روی گزینه “راهاندازی مسیر راهنما کلیک کنید و میبینید که وارد سایت Yoast.com میشود و اینجا یک قطعه کد PHP به ما داده، که این کد را حتی اگر در سایت یواست هم نتوانستید پیدا کنید، اینجا برای شما قرار دادیم:
<?php
if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {
yoast_breadcrumb( '<p id="breadcrumbs">','</p>' );
}
?>
حالا باید برید در بخش ویرایش قالب، یعنی به پیشخوان» نمایش» ویرایشگر پوسته برید و از سمت چپ، پرونده Header.php یا هموم سربرگ پوسته را باز کنید و یه جایی در این بخش، مثلاً بعد از بسته شدن هدر، این کد را جایگذاری کنید و روی بهروزرسانی پرونده کلیک کنید و درنهایت صفحه را رفرش کنید.
حالا به صفحه اصلی سایت خودتان برید و ببینید که مسیر راهنما به صفحه سایت اضافه شده است.
استایل دهی به مسیر راهنما
اگر استایل نویس هستید یا با HTML یا CSS، در حد حتی مبتدی هم آشنا هستید، میتوانید خیلی راحت به مسیر راهنمای سایت خودتان استایل دهید. استایل دهی به مسیر راهنمای یواست سئو را در دوره صفر تا صد طراحی سایت بهصورت کامل توضیح دادیم که میتوانید از این آموزش برای یادگیری استایل دهی به سبک سایت میهن وردپرس، یعنی این فلشهایی که در سایت میهن وردپرس هست، استفاده کنید.
خب حالا بریم سراغ بخش بعدی که در این قسمت داریم و آن را بررسی کنیم تا قسمت تنظیمات ظاهر جستجو را بتونیم ببندیم و بریم سراغ بخشهای بعدی.
تنظیمات RSS
گزینه بعدی که در قسمت سئو» طاهر جستجو میبینید، RSS هست که درواقع همان Feed وبسایت شما هست. اگر شما در قسمت سرچ عبارت Localhost/youre site/Feed را وارد کنید، یک صفحه برای شما نمایش داده میشود که درواقع یک فید RSS هستش که به سرویسها و سایتهای خبرخوان این قابلیت را میدهد که بتونند محتوای سایت شما را نشان بدند.

یعنی به سایتهای دیگه اجازه میدهد، محتوای سایت شما را در سایت خودشون نشان بدهند، که این موضوع باعث میشود شما لینک بخورید و اخبار و مطالب سایتتون در جاهای مختلف پخش شود و درنهایت ورودی بیشتری داشته باشید و مخاطبین بیشتری جذب کنید. ولی در اصل برای سرویسهای RSS Reader یا همان فید خوانهای قدیمی هست.
درهرصورت شما میتوانید برای اینکه سئو بهتری داشته باشید و هرکسی که از فید شما استفاده کرده، یک لینکی هم به سایت شما داده باشد، در بخش RSS و در فیلد “محتوایی که بعد از هر نوشته در خوراک (feed) قرار میگیرد” مشخص کنید که نوشته لینک پست، اولین بار در لینک سایتتون پدیدار شده.
خب حالا این کجا نمایش داده میشود؟ برید در همان صفحه Feed سایت و با استفاده از کلیدهای CTRL+F عبارت “اولین بار در” را سرچ کنید تا بتوانید آن را ببینید. البته این چون NoFollow هستش، سئو خوبی را برای شما میشود گفت ندارد ولی حداقل باعث میشود کلیک شود روی این لینکها و افراد وارد سایت شما شوند و درنهایت یک سری مخاطب و یا حتی خریدار جذب سایت شما میشوند و میتونید فروش بیشتری داشته باشید.
متغییرهای دردسترس
همچنین میتوانید از متغیرهایی که در قسمت پایین صفحه هم هست مانند لینک نویسنده یا لینک پست استفاده کنید، همچنین میتوانید متغیر مربوط به توضیحات وب سایتتون که باید در بخش پیشخوان» عمومی و در بخش معرفی کوتاه قرار بگیرد را وارد کنید. درواقع این متغیرها را میتوانید جایگزین کنید و قبل و بعد محتوا قرار دهید.

در جلسه بعدی برای شما بخش بعدی تنظیمات، یعنی “میزفرمان جستجو” یا همان گوگل سرچ کنسول را توضیح میدهیدم تا ببینیم این بخش برای شما چه کاری انجام میدهد، پس منتظر جلسه بعدی دوره رایگان یواست سئو باشید.
موفق و پیروز باشید. 🙂
راستی! برای دریافت مطالب جدید در کانال تلگرام یا پیج اینستاگرام میهن وردپرس عضو شوید.
درود خدمت اقای حسینی عزیز و دوست داشتنی. برادر عزیز من اصلا برنامه نویسی بلد نیستم، الان دارم سایت خودمو راه اندازی می کنم، تو همین بخش Breadcrumbs وقتی کد php که از سایت یواست کپی کردم رو وارد کرده و دکمه بروز رسانی رو میزنم با خطای زیر مواجه میشم. منون میشم راهنمایی کنید .
“قادر به برقراری ارتباط با سایت برای بررسی خطاهای مهلک نمیباشیم، بنابراین تغییر PHP برگشت داده شد. شما بایستی تغییر فایل PHP خود را با استفاده از ابزارهای دیگر مانند استفاده از SFTP آپلود نمایید.”
سپاس از شما . از طریق هاست میتوانید فایل را ویرایش نمایید.